Příběh paní Evy je až k nevíře. Mladík, se kterým jako studentka chodila, si vzal jejím jménem tři úvěry. Zneužil k tomu její doklady. Jak mu to mohlo projít, už dnes nikdo nevysvětlí. Evě, která o ničem nevěděla, začaly po letech chodit upomínky. A s nimi i exekuční příkazy.

Obrátila se na policii, soud požádala o pozastavení exekuce, všechno bylo marné. Cizí dluhy, které narostly do statisíců, proto splácela. „Nejvíc se bojím, že přijdeme o byt,“ plakala. Jedinou záchranu viděla v bývalém příteli, který dluhy nadělal. Rozhodla se ho přimět k uznání závazků sama a to se jí teď podařilo. V mladíkovi se zřejmě hnulo svědomí. „Sešel se se mnou a před svědky podepsal, že dluh uznává. Zároveň ho začal i splácet,“ řekla paní Eva.

Dodala, že teď už jen čeká, zda tento dokument exekutoři uznají. Pokud ne, bude se muset opět obrátit na soud…

Třikrát zneužitá

Dluh vznikl v roce 2006, kdy paní Eva studovala na střední škole. Její tehdejší přítel si tehdy jejím jménem vzal postupně úvěry 150 000 Kč, 50 000 Kč a 12 000 Kč. Podvod vyšel najevo v roce 2009.

Vánoce bez dárků

Exekutoři zkazili paní Evě i Vánoce. Doběhlo jí stavební spoření, na kterém měla 16 000 korun. Plánovala za ně nakoupit pro své děti Elen (2) a Matyáška (5) dárky. Exekutoři ale byli rychlejší, účet jí obstavili a peníze zabavili.

Video
Video se připravuje ...

Ze 150 tisíc dluží skoro milion! Evě pomáhá Ombudsman Blesku. Eva Fraňková, David Vaníček, Jana Ulrichová, Jan Jedlička