Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

FBI žádá veřejnost o pomoc při ztotožnění amerického džihádisty

Autor: ČTK - 
8. října 2014
08:20

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) požádal veřejnost o pomoc při pátrání po identitě maskovaného muže z videa zveřejněného minulý měsíc organizací Islámský stát. Neznámý údajně hovoří plynně anglicky se severoamerickým přízvukem, mohlo by se tak prý jednat o džihádistu původem z USA nebo Kanady.

Výňatky z celkem 55 minut dlouhého videa s názvem "Plameny války", které FBI zveřejnila, ukazují zahaleného muže a několik údajných vězňů. Podle CNN pravděpodobně západní džihádista na nahrávce pomáhal při popravě zajatých syrských vojáků, kteří si před popravou měli vykopat vlastní hrob.

„Jsme zde na základně 17. armádní divize u města Rakka. A jsme tady s Bašárovými vojáky. Vidíte, že si kopou hrob zrovna na místě, kde terorizovali muslimy v Rakce. Dá-li bůh, vykonají jeho vůli na těchto vojácích mudžáhidové, kteří je dopadli. Za nimi vidíte ubikace vojáků proděravěné kulkami a dělostřeleckými střelami Islámského státu. Toto je konec každého bezvěrce, jehož dopadneme. To je konec, který je čeká,“ říká ve videu dle serveru novinky.cz muž.

FBI žádá veřejnost o pomoc při zjištění totožnosti i dalších osob, které odešly do Iráku nebo Sýrie a připojily se k IS. K tomuto účelu na svých stránkách vytvořila také zvláštní formulář.

zabibol ( 8. října 2014 19:01 )

Je úplně jasné, že je to Putler.

gabreta ( 8. října 2014 12:10 )

Amíci musí hledat ve svých archivech, kde mají seznam jima proškolenejma a vycvičnejma agentama. Tam by určitě našli co hledají a ještě nějaký navíc!!

fotrpjotr ( 8. října 2014 10:30 )

Nejdříve je CIA vyškolila,kvalitně vyzbrojila,poštvala proti Assadovi a najednou to jsou oponenti.

krupan10 ( 8. října 2014 09:46 )

hned jse ho poznal, je to Franta odvedle z baráku

xindlx1 ( 8. října 2014 09:45 )

kdyby se každýmu arabášovi hned po narození naimplantovala GPS, nemuseli by je hledat

Zobrazit celou diskusi