Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tady rodila Bílá vdova: V luxusu a pod falešným jménem

Autor: ljš - 
24. října 2013
14:16

Žije dvojí život. Na jedné straně nejhledanější teroristka světa, přezdívaná Bílá vdova, na straně druhé milující matka na rodinných snímcích z porodnice. A i v té se obklopena luxusem vydávala za někoho jiného...

Pro porod svého čtvrtého dítěte, dcery Surajah, si Bílá vdova vybrala luxusní kliniku Genesis v jihoafrickém Johannesburgu. Holčičku, kterou má se svým druhým manželem, teroristou Abdi Wahidem, zde porodila před dvěma lety, až nyní se ale sestřička, která ji tajně vyfotila, odvážila fotografii zachycující rodinu těsně po porodu zveřejnit.

Lewthwaite, které v té době bylo 26, do porodnice přišla pod falešným jménem Asmaa Šahidah Bint-Andrews a Wahid použil pseudonym Adam Omar. Zaplatili si pouze základní program, který klinika nabízí. Ten umožňuje rodičce zůstat v péči nemocnice šest hodin po porodu. Zaplatili za něj bezmála 12.000 korun v hotovosti.

Žena v domácnosti

Jedná se totiž o jednu z nejdražších porodnic v Africe. Nachází se v lukrativní čtvrti Saxonwold a nabízí osm dvoulůžkových ložnic s mrarovými koupelnami a přístupem do soukromé zahrady.

Bílá vdova sem přišla v pokročilém stádiu těhotenství zahalena do muslimské burky. "Řekla, že pochází z Británie, má už tři děti a chce porod s porodní asistentkou, protože v její zemi se to tak dělá. Tvrdila, že je odjakživa žena v domácnosti a její manžel má v JAR dvouletý kontrakt v médiích," řekla deníku Daily Telegraph porodní asistentka, která ji měla na starost. 

Bílá vdova

Samantha Lewthwaite je spojovaná s plánovaním teroristického útoku na turistické letovisko v Mombase, za něž byla i zatčena, ale podařilo se jí uniknout. Od té doby se skrývá. Na svědomí má zřejmě také nedávný masakr v obchodním centru v Nairobi, při kterém zemřelo přes 70 lidí. Ukrývá se zřejmě někde na území Tanzanie nebo Somálska.

kolala ( 24. října 2013 15:12 )

Na mně pusobí strašně arogantně.

Zobrazit celou diskusi