Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V Pákistánu dopadli vrahy horolezců: Tálibánci Slováky brutálně popravili!

Autor: shp - 
6. září 2013
21:00

Zbaběle zajali skupinu neozbrojených horolezců, které pak chladnokrevně popravili. Nad Tálibánci, kteří stojí za smrtí osmi lidí, včetně Slováků Antona Dobeše (†50) a Petera Šperky (†57), však konečně v Pákistánu spadla klec.

Slovenští horolezci se stali v Pákistánu oběťmi teroristů z Tálibánu, kteří je uvěznili, spoutali a pak zbaběle popravili kulkami do zátylků. Jak Šperka, tak Dobeš měli na rodném Slovensku státní pohřby. Jejich příbuzní však pořád toužili po spravedlnosti!

Vrah Slováků je známý terorista

Teď se Šperkova rodina a Dobešova rodina dočkaly zadostiučinění. Strůjce masakru horolezců dopadli v regionu Gilgit-Baltistán na severu Pákistánu. ZatčenýKaríbulláh s přezdívkou Hasan není v islamském světě neznámý. Ve městě Čilas velel skupině ozbrojenců hlásící se k pákistánské pobočce Tálibánu.

Bratr Dobeše: Přeju jim doživotí

Společně s ním zadržela policie i spolupachatele Mohammada Nabího. Oba se na masakru horolezců podíleli. „Čekali jsme na tuto zprávu dlouho. Nemůžu jim sebrat život, ale přál bych jim alespoň doživotí,“ okomentoval dopadení vrahů Peter Dobeš, bratr Antona.

c3rb3r0s ( 7. září 2013 19:40 )

A to tady jako máme litovat někoho kdo je tak blbej že jede na výlet do hnízda fanatiků?

romanbeer ( 7. září 2013 08:32 )

cely svet je chory,ani na vlastnej ulici niesi v bezpeci.

krtekub ( 6. září 2013 23:23 )

V Pákistánu se asi doživotí nepěstuje. Tam je jinší spravedlnost.

Zobrazit celou diskusi