Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohřeb popraveného horolezce (†50): Dcery a manželka se rozplakaly nad rakví!

Autor: shp - 
3. července 2013
16:10

Smutek, zoufalství a pláč. Tak to dnes vypadalo v malém slovenském městečku Uhrovec, kde rodina a přátelé pohřbili slovenského horolezce Antona Dobeše (†50). Toho při výstupu na pákistánskou horu Nanga Parbat společně s dalšími sedmi dobrodruhy zajal a popravil Talíbán.

Horolezec byl otcem dvou dcer. Starší Kristína pracuje v České televizi, mladší Nora studuje v Košicích. Obě však přijely na poslední rozloučení se svým otcem. Možná nejhůře nesla smrt Antona jeho manželka, která pracuje u záchranné služby v Uhrovci. Dobeš miloval hory, ale kromě toho měl firmu s elektroinstalacemi a byl dokonce městským zastupitelem.

Slzy jim tekly po tvářích

Ve smuteční síni bylo už před začátkem obřadu na 200 lidí. Když poslední rozloučení začalo a dcery i manželka přišly k rakvi, nahlas se rozplakaly. Slzy jim smutkem po manželovi a tatínkovi tekly po tvářích dlouhou dobu.

Vždy dodržel slovo

Poslední sbohem přišli dát Antonovi i horští záchranáři z Tater a jiných koutů Slovenska. Jeden z nich, Jozef Janiga, na kamaráda zavzpomínal: „Anton byl velký optimista a jeden z mála lidí, kteří dokázali dodržet slovo,“ prohlásil na pohřbu.

Kolegu pohřbili již včera

Dobeš byl společně s dalším Slovákem Peterem Šperkou (†57) mezi osmi horolezci, kteří byli popraveni Talíbánem. Jeho kolega byl pohřben včera. Na rozloučení vyvolala pozdvižení Šperkova dcera Diana, která konvertovala k Islámu a přišla zahalena do muslimského šátku hidžáb.

dadaveve ( 4. července 2013 08:48 )

ten dostáváš jen ty, protože si pod práškama Jednou tě ty dávky, ale zničí

dadaveve ( 4. července 2013 08:48 )

To je zase titulek co?

vi3ol ( 3. července 2013 19:44 )

A to se jako čemu divíte, blbové?!

buban ( 3. července 2013 18:48 )

Jiste-a to tak, aby si to pekne uzila.

buban ( 3. července 2013 18:29 )

Jste na omylu-i když by se takova nejaka silenost prihodila, tak takova zena by z domu nevysla vůbec, jenom by ji vynesli v pytli k zahrabani.

Zobrazit celou diskusi