Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nehoda autobusu s Čechy v Srbsku: 5 zraněných, dva bojují o život!!

Autor: shp, ČTK - 
15. července 2013
09:04

Jako dovolenou si vybrali návštěvu Turecka, ale při cestě na dálnici jihovýchodně od Bělehradu v Srbsku se stala děsivá nehoda. Autobus s českými turisty se tam srazil s kamionem!

Na místě zůstalo několik raněných Čechů! Tři jsou zranění lehce, přitom dva vážně a bojují o život. Nehoda se stala nad ránem nedaleko obce Mihajlovac v úseku dálnice vedoucí z Bělehradu do Niše. Celkem bylo v autobusu společnosti RIALTO travel 17 Čechů.

Dva Češi jsou v kómatu

Dva těžce zranění byli podle televize přepraveni v kómatu do nemocnice v hlavním městě. Tři lehce postižené turisty převezla záchranka do nemocnice v blízkém Smederevu. Nehodu potvrdila mluvčí ministerstva Johana Grohová. Podle ní se nehoda stala krátce před čtvrtou hodinou ráno. Autobus se vracel z Turecka do Česka.

O cestující je postaráno

Jednatelka RIALTO travel Alena Vrbacká  řekla, že dvě lehce zraněné cestující ošetřili lékaři ve Smederevu a jedna klientka byla převezena do bělehradské nemocnice. Přerovská cestovní kancelář na místo nehody hned časně ráno vyslala náhradní autobus, který do Česka přiveze většinu ze 17 cestujících. "O naše klienty jsme se mezitím samozřejmě postarali a převezli je do hotelu," uvedla Vrbacká.

Kamion nebylo vidět

Autobus při autonehodě narazil do kamionu. "Podle sdělení druhého řidiče, který tou dobou odpočíval, autobus pravděpodobně narazil do neosvětleného kamionu, který prý stál na dálnici odstavený bez řidiče a nebylo ho vidět," podotkla Vrbacká.

 

nojasne ( 15. července 2013 13:34 )

A letiště do hotelu se dostanete jak ? Autem nebo autobusem, a v tu chvíli jste na tom stejně jako ostatní, musíte doufat, že řidiči před vámi za vámi a protisměru nechrápou na volantu.

sores ( 15. července 2013 12:47 )

 A tak je to každý rok, neustále se to opakuje. Autobusem ani zadarmo, raději jedu 1x za 2 až 3roky letadlem než každý rok autobusem,brr. Letadlo je zatím pořád nejbezpečnější dopr.prostředek.

Zobrazit celou diskusi