Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stáž v OSN? Žádný problém, v aukci ji lze koupit za 430 tisíc!

Stáž v americkém sídle OSN lze koupit v aukci na populárním aukčním serveru.
Stáž v americkém sídle OSN lze koupit v aukci na populárním aukčním serveru.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
2. května 2013
07:36

Pokud jste ambiciózní a prahnete po diplomacii, není nic vhodnějšího než šestitýdenní stáž v OSN. Na populárním americkém serveru ji lze koupit momentálně za 430 tisíc korun.

Šestitýdenní stáž v kuloárech newyorského sídla OSN nabízí neznámý prodávající na populárním aukčním serveru charitybuzz.com. O nabídku, od níž se sama světová organizace distancovala, je mimořádný zájem. Vyvolávací cena stáže 500 dolarů se od 24. dubna zvýšila už na 22.000 dolarů (430.000 korun). Aukce končí 14. května.

Prodávající slibuje neobvyklý zážitek, ale především získání neocenitelných kontaktů v epicentru světové diplomacie. Nabídka je určena zejména zájemcům z řad studentů, zúčastnit se aukce ale může kdokoli.

Sekretariát OSN o projektu nic neví. Mluvčí OSN Martin Nesirky ve středu na tiskové konferenci novinářům řekl, že stáže v OSN se neprodávají a na aukcích se nabízet nesmějí. OSN se snaží dopátrat osoby prodejce a zjistit podrobnosti. Za tímto účelem se její právníci spojili se správcem aukčního serveru.

Server charitybuzz.com neobvyklými aukcemi proslul. Největší pozornost právě nyní poutá nabídka zajít na kávu s šéfem společnosti Apple Timem Cookem v sídle společnosti v kalifornském Cupertinu. Zatím nejžádostivější vydražitel je ochoten zaplatit 600.000 dolarů (11,7 milionu korun).

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi