Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Berlusconiho odsoudili na rok, za sex s nezletilou mu ale hrozí až 15 let!

Autor: simao, ČTK - 
7. března 2013
13:33

Italský expremiér Silvio Berlusconi byl odsouzen k ročnímu pobytu za mřížemi. A to kvůli odposlechu jeho politického oponenta. Není to však jediný Berlusconiho škraloup. Ještě tento měsíc by se měl Silvio dočkat verdiktu v dalších dvou případech. Především v kauze Rubygate, kde je souzen za údajný sex s nezletilou dívkou. Hrozí mu až 1ř let.

Říkají mu Il Cavaliere. Rytíř. Jenže Silvio Bersluconi v poslední době připomíná spíše zbojníka, který se potácí od průšvihu k průšvihu. Milánský soud totiž dnes poslal bývalého italského expremiéra na rok do vězení!

Berlusconi byl odsouzen za vyzrazení úředního tajemství. Podle očekávání však došlo na odvolání, a tak je zatím rozsudek nepravomocný.

Odsouzení se týká odposlechu někdejšího lídra opozice, levicového politika Piera Fassina, a jeho rozhovoru se šéfem jedné italské banky. Odposlech však zveřejnil v roce 2005 deník Il Giornale, který vede Berlusconiho bratr Paolo. Pěkná náhodička.

Jenže kvůli probíhajícímu vyšetřování měl tenhle dialog zůstat v tajnosti. A tak Paolo Berlusconi dostal dva roky a tři měsíce, Silvio nyní rok. Oběma pak soud uložil zaplatit odškodné Fassinovi v celkové výši 80 tisíc eur (přes dva miliony korun).

Soud za sex s nezletilou: Verdikt již 18. března

Pro Silvia Berlusconiho to však není jediná soudní tahanice. Patrně již tento měsíc ho čekají rozsudky v dalších kauzách. Vedle daňových úniků ve společnosti Mediaset se řeší především ostře sledovaný případ Rubygate.

Rozsudek by měl padnout 18. března a Berlusconi čelí podezření, že měl sex s tehdy ještě nezletilou tanečnicí marockého původu Karimou El Mahroug s "uměleckým" pseudonymem Ruby.

Vyšetřovatelé zároveň tvrdí, že bývalý předseda italské vlády zneužil své pravomoci, když se policii snažil zabránit zatčení této dívky podezřelé z krádeže. Berlusconimu hrozí v součtu až 15 let vězení.

hu2hu ( 7. března 2013 14:03 )

Romeo si ve Veroně vzal nezletilou Jůlii a pak s ní měl styk. To je tradice.

mirka1963 ( 7. března 2013 13:42 )

¨co ten dementni chudak jeste zmuze s rakovinou prostaty....

Zobrazit celou diskusi