Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Český chirurg Pomahač transplantoval obličej ženě, kterou poleptal exmanžel louhem

Autor: shp - 
1. března 2013
18:12

Uznávaný český chirurg Bohdan Pomahač si může připsat další zásluhy. V americkém Bostonu transplantoval tým pod jeho vedením Carmen Tarleton (44) nový obličej. Ženu znetvořil její exmanžel v roce 2007 louhem.

Exmanžel Carmen neunesl před šesti lety rozvod. Řekl si, že když nemůže mít krásnou ženu on, tak nikdo jiný. Chrstnul na ní louh, který ji poleptal na osmdesáti procentech těla. Nebohá Carmen skončila znetvořená, nemohla se dlouho pohybovat a děti od ní odvracely své zraky.

Patnáctihodinová operace

Exmanžel dostal za útok třicetiletý trest vězení. Carmen. Nyní se dočkala daru, o kterém mohla dříve jen snít. V Americkém Bostonu provedl tým pod vedením Bohdana pomahače náročnou transplantaci, která zabrala celých 15 hodin. Při ní jí byla transplantována kůže na obličeji, včetně nosu, krku a rtů.

Jsem požehnána!

Tvář pro nebohou oběť domácího násilí byla odebrána neznámé dárkyni. Pomahač se svými pomocníky ženě také transplantoval svaly na obličeji, arterie a nervy. Carmen je nyní konečně opět šťastná, na svém blogu napsala: „Vím, jak jsem skutečně požehnána a budu mít konečně hezký odraz v zrcadle, který mi bude připomínat, co je nesobeckost.“

lpitriska ( 2. března 2013 08:04 )

lpitriska ( 2. března 2013 08:03 )

xenonn ( 2. března 2013 00:58 )

Je to opravdu kapacita v oboru. Nemá cenu zpochybňovat znalosti a dovednosti. Ale již po první transplantaci jsem v podobné internetové diskuzi našel názor, který má taky něco do sebe. Tím je to, že pan doktor Pomahač vystudoval české školy, pod vedením českých lektorů a za peníze českých daňových poplatníků. Nyní však léčí americkou klientelu. Pochopím, že v ČR asi nebude takový kapitál (když má VZP obrovské paláce a manažeři berou statisíce), ale mohl by se taky angažovat doma. To, že je Čech víme my, svět ani moc ne. Nezviditelňuje ani tak ČR, jako USA. Stát se podobná tragédie Vám, pro Vás tu nebude. Nevím no, taky názor, pouvažujte..

hiawatha ( 1. března 2013 21:52 )

hiawatha ( 1. března 2013 21:51 )

Doktor Bohdan Pomahac - NOMEN OMEN plati u tohoto muze jako snad u nikoho jineho! Hluboce smekam pred timto clovekem .

Zobrazit celou diskusi