Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Otec zabitých dětí řval na hořícího vraha: Šílenec se mu smál do očí!

Zdrcený otec Radimka a Adélky řval na hořícího vraha, že mu zabil děti. Ten se mu smál do obličeje
Zdrcený otec Radimka a Adélky řval na hořícího vraha, že mu zabil děti. Ten se mu smál do obličeje  (Autor: Archiv Blesku, Infografika Blesku, hasici.tv)
Autor: simao, iža - 
22. února 2013
11:46

Antonín B. (†57) své sousedy nenáviděl. Projevovalo se to i v jeho stížnostech, kterými bombardoval úřady a ve kterých volal po návratu zlatých časů socialismu. Nejen proto je jeho okolí přesvědčeno, že právě on stojí za zničujícím výbuchem ve Frenštátě. Svědectví otce mrtvých dětí Radimka (†5) a Adélky (†2) to potvrzuje. A odhaluje, že se mu vrah smál do očí předtím, než zemřel v plamenech.

Frenštátský výbuch otřásl celým Českem. Podle všeho však nešlo o samovolný únik plynu a nešťastnou náhodu - policejní spekulace i svědectví lidí, kteří přežili, se shodují na tom, že za výbuch mohl problematický soused Antonín B.

"Najednou se vynořil Antonín B., kráčel jako Rambo proti mně a hořel. Křičel jsem na něho: Ty hajzle, zabil jsi nám děti! On se smál a řval: Neměli jste si se mnou nic začínat," svěřil se Blesku otec mrtvých dětí Radima a Adélky.

Antonín B. byl vskutku divný patron. Měl na krku exekuci, čekalo ho vystěhování a jeho dluhy se vyšplhaly přes 150 tisíc korun. Pracoval přitom nějaký čas jako dozorce ve vězení. A na internetových diskuzích volal po návratu zlatých časů socialismu.

Psal o ďáblu a satanovi, volal po zlatých časech socialismu

Antonín B., který vyrostl v normalizačním Československu, přitom pravidelně bombardoval svými stížnostmi radnici ve Frenštátě pod Radhoštěm. A "řádil" také na diskuzním fóru města.

Obviňoval při tom všechny kolem sebe. Obzvláště své sousedy. Třeba oblíbenou Ilonu S., která jako zdravotnice pomáhala ve městě nemocným a nemohoucím lidem. Ale také úředníky, které označoval za sluhy satana.

Tvrdil také, že se v domě prodává alkohol nezletilým. A dějí se tam i další nekalosti. "Iloně B. je v současné době umožněno sluhy satana nezákonně podnikat v opětovně obsazených společných prostorách, které nelze ze zákona pronajímat. Mě ale chtěli zavraždit vyhozením na ulici z našeho bytu," psal na internet.

Volal také po návratu "zlatých časů" socialismu. S tímto dodatkem: "Milí antikomunisté. nebyl jsem s vámi zbabělý, proto dnes nemusím být s vámi statečný." Své příspěvky pak podepisoval rozloučením "PF 2012 přejí Mayové", patrně s odkazem na teorie o konci světa.

Trpěl prý poruchou osobnosti

"Poldové mě vozili na vyšetření na psychiatrii," potvrdil také Antonín B. na internetu. Podle znaleckého posudku z roku 2010 přitom trpěl poruchou osobnosti.

"Ta je charakterizována například očekáváním upřednostnění vlastních potřeb, porušováním norem a pravidel, uspokojováním vlastních potřeb na úkor jiných, upoutáváním pozornosti ke své osobě všemi dostupnými prostředky, pocitem, že jej ostatní poškozují, citovým chladem a přetrváváním zášti vůči ostatním. Z lékařského hlediska není jeho pobyt na svobodě nebezpečný, je příčetný a plně si uvědomuje následky svých činů," píše se v posudku, který uveřejnil server iDnes.cz.

U soudu byl Antonín B. v posledních letech dvakrát. V roce 2008 nastříkal na fasádu vlastního domu č. p. 39 hanlivé nápisy a dostal za to podmínku. Podruhé šel k soudu kvůli křivým obviněním svých sousedů. Jednání s ním prý nebylo jednoduché, vzpomíná předseda Okresního soudu v Novém Jičíně Jiří Hanzelka.

A potíže s Antonínem B. přetrvávaly dále. Při nedělním výbuchu pak eskalovaly - a Antonín B., na jehož majetek je nadále vedena exekuce, zahynul. Sliboval přitom, že pokud odejde, vezme s sebou i své sousedy. A to patrně i udělal. Spolu s ním zemřely i tři děti a důchodkyně, která bydlela v nejvyšším poschodí.

barbatus ( 26. února 2013 13:16 )

Jak to ten údajný žhář asi podpálil? Zřejmě nějak dálkově, protože kdyby sám škrtnul sirkou, výbuch by s ním praštil tak, že by ho zabil. Když to utrhlo panely, lidskému tělu by to neublížilo? To přece nemá logiku...

peterwilliams ( 23. února 2013 06:08 )

poletucha

nikol22222 ( 22. února 2013 20:17 )

Potřebovala by jste odbornou pomoc lékaře co v nejbližší době jste pěkna hyena přeji vám co nejhorší život na světě.

e.44 ( 22. února 2013 16:51 )

To co píšeš o odpojení plynu při neplacení, to je pěkná blbost. Rozhodně nejde o to, že by se na nějaký konec trubky dala záslepka. Trubky zůstanou v původním stavu všechny hezky spojený. Nikde žádnej volnej konec. K odpojení dojde přímo v plynoměru, takovým udělátkem, které jakožto ženská už po těch x letech nedokážu přesně popsat, ale samozřejmě bez rozpojení trubek a posléze je plynoměr zaplombován. Stalo se mi to před x lety, když jsem ještě bydlela v paneláku a o dva vchody vedle ve stejném patře bydlela rodina neplatičů se stejným příjmením a plynaři se spletli.......

pepazdp ( 22. února 2013 15:13 )

Asi si nikdy nezažil v baráku cvoka, co si stále všude na všechny stěžoval, všem nadál, všechny osočoval vyhrožoval jim. My jsme měli kdysi v činžáku babu vyšinutou jako byl tenhle cvok. Na každou partaj podávala měsíčně dvě až tři stížnosti typu - ve tři v noci skáčou v bytě přes švihadlo a buděj mě - ve sklepě (kde nebyly zásuvky) maji míchačku, dělaj tam beton a nosej ho v kýblech do třetího patra a tam bez povolení přestavujou byt - a podobný hovadiny který se musely vyšetřit, jelikož na úřadech prudila tak dlouho, dokud to nevyšetřili. Dětem muselo být vysvětleno aby se jí obloukem vyhýbaly, aby je nepřetáhla holí, jelikož podle ní to byli všechno haranti, co jí terorizovali, včetně těch tříletých. Taky muselo být dětem vysvětleno aby jí neposlouchaly a hlavně po ní nikdy nic neopakovaly. Byla sprostější než dlaždič. Plyn v baráku naštěstí nebyl...... Jo a abych nezapoměl - sedm let neplatila nájem, než to s ní fláklo a byl konečně klid. Bylo to ještě za komoušů, tak jí nevystěhovali. Původně jsme si mysleli, že za ní platíme jenom její část za osvětlení na chodbě, úklid a pod. Po její smrti jsme se dozvěděli, že nám do nedoplatků rozpočítávali a přidávali všechno co ona neplatila

Zobrazit celou diskusi