Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Výbuch ve Frenštátě zabil tři děti: Tady našli jejich mrtvolky!

Autor: Slávka Červená - 
19. února 2013
05:02

Nejméně pět mrtvých, z toho tři malé děti (†2,†4,†11). To je tragická bilance nedělního ranního výbuchu čtyřpodlažního paneláku ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Nejprve se krátce po nedělní půlnoci našlo potrhané tělo dospělého, které nebylo možné ani identifikovat. „Nad ránem pak přišel okamžik hrůzy. Našla se tělíčka třech dětí. „I s hasiči, kteří jsou zvyklí na ledacos, to otřáslo, oči se všem leskly,“ řekl Blesku mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Byl to úmysl?

Manželé Ondřej a Andrea K. ničivý výbuch přežili, ale přišli o to nejcennější, o své dvě děti. Už nikdy neuvidí milovanou Adélku (†2) a Radimka (†4). Rodina bydlela v bytě nad Antonínem B. (†62), který podle všeho výbuch plynu způsobil. Ohniska výbuchu ale našli hasiči i v dalších částech domu. Policie neštěstí vyšetřuje jako trestný čin obecného ohrožení.

Ve třetím patře, nad manžely Ondřejem a Andreou K., bydlela tříčlenná rodina – Milena N. s dcerou a vnučkou (†8). Dívenku hasiči identifikovali, jednu z dospělých také, třetí tělo se nenašlo, a tak policisté stále hovoří o 5 mrtvých.

Město pomáhá

V podloubí radnice vzniklo pietní místo s černým praporem. „Radnice zajistila poškozeným náhradní bydlení, ale nikdo ho dosud nevyužil. Radnice dá na likvidaci trosek milion korun ze svého a každý z přeživších dostane 50 tisíc,“ sdělila Blesku starostka města Zdenka Leščišinová.

clio ( 19. února 2013 11:50 )

Ano, zakony jsou ale musime jich uz konecne vice vyuzivat.

clio ( 19. února 2013 11:48 )

lion007 ( 19. února 2013 11:48 )

a)Jak můžeš vědět, jestli jsme spolu nepásli husy? b) Nějaký přehled o tom, kdo pomohl mám, bližší informace o tom podávat nebudu. c) Pokud jsi pomohla a neznala je, je to super. Ale víš např. co přesně potřebujjí, jakou velikost oblečení, jaké spotřebiče? K pěnezům se teď nikdo nedostane, materiální pomoc je v současné době přednejší. Později budou důležité peníze.

clio ( 19. února 2013 11:45 )

Tak se obratim na prestupkovou komisi , probehne prestupkove rizeni a v tom horsim pripade i pokuta.Tam se resi pouha nedbalost,umyslne jednani ap.

poletucha ( 19. února 2013 11:40 )

to nebylo vtipné

Zobrazit celou diskusi