Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Slováci zametli s bradavkovým zákonem: Nahota jim v tisku zůstane!

Slováci se nemusí bát, bradavky jim v tisku zůstanou!
Slováci se nemusí bát, bradavky jim v tisku zůstanou!  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp, ČTK - 
15. února 2013
22:31

Milovníci obnažených těl se nemusí bát, o nahotu ve slovenském tisku nepřijdou. Tamní parlament totiž smetl ze stolu návrh zákona, který měl ze stránek novin a časopisů vytlačit nahotu. Přezdívalo se mu bradavkový zákon.

Kontroverzní předlohou chtěl opoziční poslanec Branislav Škripek chránit děti a mládež před údajně negativními vlivy zveřejňování fotek nahých těl v běžně dostupném tisku. Ale byl také jeden z mála.

Tisk od 18ti let!

Návrh počítal s tím, že prodej novin a časopisů s obsahem, jehož "jediným nebo hlavním cílem je vyvolat vzrušení nebo obscénním případně vulgárním způsobem odkrývat a zdůrazňovat intimitu lidského těla", bude zakázán osobám mladším 18 let. Takový tisk by navíc musel být označen jako "erotický" a prodáván ve zvláštních prodejnách nebo na pultech vyhrazených pro erotické zboží.

Nahota prý degraduje ženy

Škripek rovněž tvrdil, že Slovensko je zaplaveno "deformovaným a škodlivým zobrazením nahoty, která degraduje ženy" a že zveřejňování nahoty je "zpupným projevem tiskových magnátů". Popudila ho také brožura o sexuálních polohách, již u příležitosti dnešního svátku Valentýna, patrona zamilovaných, přinesl nejčtenější slovenský list Nový čas.

djaba ( 16. února 2013 22:49 )

Áno , i moja stará mať,ma odháňala od filma , kde bola baba iba v kombinačke.Taťko potem hovoril,čo bolo na tom filme neprístupné?Že majů bradavky baby som zistil, až vtedy ,kdy do boga záčla vysílať tv nova.Do teho čiasu som vedel o bradávkach na uzienom boku.Aj i tak boly dobre.

ivoadler ( 16. února 2013 10:52 )

Stydlivost za prsa patří do repertoáru církevní reformace. Tu dobu už máme za sebou, aspoň většina zemí.

ccir ( 16. února 2013 10:35 )

Povedal zasa nejaký český hop hop, že?

cerptak ( 16. února 2013 01:34 )

přesně tak

cerptak ( 16. února 2013 01:33 )

vždyt je to ženská okrasa,je to hezký!

Zobrazit celou diskusi