Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kardinál šokoval tvrzením o spiknutí: Na papeže připravovali atentát

Autor: oj - 
13. února 2013
10:43

Zpráva o rezignaci papeže Benedikta XVI. šokovala celý svět. Sám papež tvrdí, že odchází proto, že je starý a na tak náročný úřad už nestačí. Podle jednoho z kardinálů se však na papeže připravoval atentát.

Na povrch se ale dostávají stále nové informace, které nechávají velký prostor pro spekulace. Ať už je to zpráva o rakovině, spiknutí nebo přísně utajená operace srdce.

Posluchači projevu kardinála Palmera Paola Romea v Číně zůstali v šoku. Rozmluvil se o spiknutí znepřátelených kardinálů ve Vatikánu. Podle něj měl být papež zavražděn.

V září si Joseph Ratzinger posvítil na vatikánskou banku. Nasadil experta na praní špinavých peněz, aby v ní odhalil nelegální machinace. Tím si prý papež udělal spoustu vlivných nepřátel.

V lednu pak Italská národní banka zablokovala platební terminály ve Vatikánu, čímž znemožnila platby kreditními kartami. Potrestala tak Vatikán za netransparentnost při finančních operacích.

Nechtěl být papežem

Joseph Ratzinger se vůbec nechtěl stát papežem. Během konkláve se modlil, aby ho nezvolili. Benedikt XVI. se s tím nedávno svěřil německým poutníkům. Ve chvíli, kdy se rýsovala jasná převaha hlasů v jeho prospěch, podal mu jeden z kardinálů lístek se zprávou, v které stálo, že on sám kázal o Kristovi vyzývajícím Petra, aby ho následoval, přestože nechtěl.

rudyptak48 ( 13. února 2013 18:22 )

Nejsem ani hloupý, ani ovladatelná ovce, jak si určitě poznal z těchto stránek. Takže jenom samé kecy. Co jiného umíš, než urážet? Když si anonymní, tak ti to jde. Kdybych se postavil proti tobě tváří v tvář, určitě bys to neřekl.

moiaza ( 13. února 2013 16:54 )

Každá banda musí mít své idoly. Za tímto idolem vždy maskuje hloupé stádo věrných oveček. Ať to byl Lenin, Havel, Papež, vždy se za nima táhlo stádo bezmozků.

majojo ( 13. února 2013 16:22 )

Jen chvilku, 28.2. ujž je coby dup a pak nastane masáž toho dalšího neomylného.....

majojo ( 13. února 2013 16:20 )

Zdaleka ne, byli už větší borci. Nechci uvádět zrovna Borgiu, ale když ono se to tak nabízí....

majojo ( 13. února 2013 16:18 )

Chvíli jsem přemýšlela, co je to za vulgaritu vat.banku, že se tam musí dělat tečka.

Zobrazit celou diskusi