Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hrozivé proroctví: Přijde po abdikaci papeže apokalypsa?

Papež Benedikt  XVI., nejen překvapilo svět, ale mnoho věřících velmi znepokojilo.
Papež Benedikt XVI., nejen překvapilo svět, ale mnoho věřících velmi znepokojilo.  (Autor: Ilustrační foto Blesk)
Autor: šim - 
11. února 2013
19:20

Rozhodnutí o odstoupení z papežského úřadu, které oznámil Benedikt XVI. Podle některých se začíná vyplňovat tzv. Proroctví o posledním papeži. Přijde apokalypsa?

Proroctví o posledním papeži je připisováno sv. Malachiášovi, který byl ve 12. století irským arcibiskupem. Proroctví obsahuje 112 krátkých latinských frází, z nichž každá popisuje jednoho z papežů římskokatolické církve, počínaje Celestýnem II. a konče posledním papežem jmenovaným jako Petr Římský. Završení jeho úřadu skončí zničením Říma.

Podle vykladačů se zatím krátké latinské popisy shodují s atributy jednotlivých papežů. V seznamu má 110. místo heslo „Z námahy slunce“, které je připisováno Janu Pavlu II. Odkazuje prý na jeho neúnavné cesty po celém světě, zejména je však dáváno do souvislosti s faktem, že v den narození Karola Wojtyly došlo k zatmění Slunce.

U stále ještě současného papeže Benedikta XVI. je popis „Sláva olivy“. Právě olivová ratolest je jedním ze symbolů sv. Benedikta z Nurie (480-543). Už když si Joseph Ratzinger své jméno volil, objevily se spekulace, že si jméno Benedikt vybral záměrně, protože byl s proroctví sv. Malachiáše obeznámen.

Posledním papežem, tedy Petrem Římským, by měl být ten papež, který vzejde z konkláve v březnu 2013. Poselství pro posledního papeže zní: „Petr Římský, který nasytí své ovce během mnohých utrpení. Až ta skončí, město sedmi kopců bude zničeno a hrozivý soudce bude soudit jeho lid. Konec.“ Že po abdikaci papeže nastane konec světa, předpověděl i Nostradamus. Podle jiných názorů je právě Nostradamus autorem Proroctví o posledním papežovi.

hanzohatori ( 13. února 2013 09:48 )

Nesmysl to rozhodně není a dokazuje to každá následující generace. Pokud si to neumíte představit, tak je to věc Vaší představivosti, nikoli realita. 

marieelle ( 12. února 2013 20:32 )

Kam jsem to tady až spadli? A jde toještě někam niže? Dnes na mně žebral mladý kluk v metru. Říkal,že je invalidní, byl vyhublý.Nevybral si moc dobře, já také moc nemám ale drobné se našly.

babatomanija ( 12. února 2013 20:24 )

kecalo se u piva av byli baviči. Nyní máme dikuze.....

babatomanija ( 12. února 2013 20:23 )

Celosvětové náboženství? Copak si každý nechá vzít víru? Kdo nějakou má, tak ví o čem mluvím. Nesmysl.

malavelka ( 12. února 2013 20:16 )

jaká myšlenka? To je přeci filozofie, ne myšlenka.

Zobrazit celou diskusi