Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Klaus zamítl Kajínkovu žádost o milost: Pomůže Zeman?

Zatímco Václav Klaus milost pro Kajínka odmítá, Miloš Zeman je pro nový soud s Kajínkem!
Zatímco Václav Klaus milost pro Kajínka odmítá, Miloš Zeman je pro nový soud s Kajínkem!  (Autor: Archiv Blesku, Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: ljš - 
7. února 2013
13:08

Ani na potřetí doživotně stíhaný vězeň Jiří Kajínek se svou žádostí o milost neuspěl. Prezident Václav Klaus ji smetl ze stolu. Uspěje u nového prezidenta Miloše Zemana?

„Přišel mi v úterý dopis z Kanceláře prezidenta republiky, že žádost Jiřího Kajínka o milost, kterou podal mým prostřednictvím, se zamítá. Pan prezident podle textu rozhodnutí neshledává důvody pro udělení milosti,“ řekl deníku Právo Kajínkův obhájce Tomáš Zejda.

Kájinek podával žádost o milost už potřetí, poprvé za úřadování Václava Havla, následně dvakrát za prezidenta Klause. Zatímco na první dvě žádosti nedostal žádnou odpověď, tu třetí Klaus zamítl.

Pomůže Zeman?

Kajínek se podle všeho nedočká ani milosri od vítěze posledních prezidentských voleb Miloše Zemana, určité zastání se ale dá očekávat. Zeman se vyslovil, že by přál obnovu procesu. Podle Zemana by měl případ doživotně odsouzeného Kajínka posoudit jiný než plzeňský soud. Zeman zopakoval, že amnestie ani milosti udělovat nehodlá. Nedal by ji ani Kajínkovi.

"Já bych se přimlouval za to, aby bylo obnoveno řízení s panem Kajínkem, aby pokud možno bylo přeloženo od plzeňského soudu někam jinam, aby se odstranilo podezření z možné zaujatosti tohoto soudu," uvedl Zeman.

itartas ( 8. února 2013 13:21 )

Po tom co nám předvádí česká justice jsem hluboce přesvědčená o tom, že v našich věznicích sedí mnoho nevinných lidí. Jak vyšetřit pořádně, naše policie spolu se st. zástupci, že by něco udělali nepořádně či opomněli rekonstrukci?

janka174 ( 8. února 2013 02:39 )

Už dlouho si myslím, že Kroupa točí jen tak, aby si nezadal, sice se skoro dostane na hranu, ale vzápětí z ní rychle sleze. A co mne štve, že stejně nic nevyřeší, už to není jako když s tím programem začínali. Tam jsem jim snad i věřila, že za něčím jdou. Dnes už mu nevěřím, je to na objednávku, jak tady už někdo napsal.

honza1965 ( 7. února 2013 19:52 )

John byl v tomhle ještě horší než Klíma Vždycky něco nakous, naladil lidi, že se něco dozvědí, pak kecal a kecal a nakonec se člověk kromě nic neříkajících keců nic nedozvěděl. Klíma aspoň něco řekne....ale tak maximálně pravdy půl.

dobrotka ( 7. února 2013 19:36 )

Doufam, ze nejom mne je zahadou, ze u tak zavazne kauzy NEBYLA provedena REKONSTRUKCE!!!!!!!!!! PLZENSTI policajti a soudci to moc dobre vedi

beda888 ( 7. února 2013 19:02 )

Nové důkazy naposled byla výpověď kriminálníka, který si po 10 letech vzpomněl, že viděl celý incident z okna cely. Tak to je nový důkaz jak stehno. Plzeňský soud nikdy K, neosvobodí, protože by si nasr... do vlastního hnízda a to ani ptáci nedělají, natož právníci.

Zobrazit celou diskusi