Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ledenice ve smutku: Školačky (obě †15) se udusily v balících sena

Autor: Vlaďka Hradská - 
10. prosince 2012
05:02

Smrtí dvou kamarádek Veroniky P. a Ivety H. (obě †15) skončila hra ve skladu sena. Dívky se propadly stohem balíků. Než přišla pomoc, zemřely. Zřejmě se 
v seně udusily. Lidé v městečku 
u Českých Budějovic jsou v šoku.

Na budově základní školy vlaje černý prapor. U vchodu do školy už spolužáci vytvořili druhé pietní místo se svíčkami, fotografiemi a vzkazy. První je přímo u plechového seníku, kde se tragédie v pátek večer odehrála. „Slyšel jsem houkat požární sirény. Nevrátily se domů a všichni je hledali. Ivetu jsem znal, roztleskávačky s námi byly na soustředění a ona byla s nimi. Proto jí jdu zapálit svíčku,“ řekl Blesku před školou jeden ze sedmáků.

Z pasti nebylo úniku

Policisté zjistili, že jedna 
z dívek vyšplhala na pět metrů vysoký stoh z vyskládaných balíků sena a propadla se mezi nimi. Druhá jí šla na pomoc a také skončila 
v pasti, ze které nebylo úniku. Naneštěstí bundy i mobily, kterými by přivolaly pomoc, zůstaly nahoře na seně. Vyzvánění sice přivedlo hasiče a policisty na stopu, dívkám už ale nebylo pomoci. „Zemřely ještě před příjezdem záchranářů,“ potvrdila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Přesnou příčinu smrti odhalí až soudní pitva.

Čí byla vodka a džus?

„Všechny to zaskočilo. Teď před Vánoci, a taková hrůza,“ řekl další ze spolužáků ze školy Josef Kubík. Rodiče obou dívek jsou z hrůzné události zdrceni a nechtějí 
o tragédii mluvit. Objevily se i spekulace 
o tom, zda dívky nepily alkohol. Majitel zemědělského komplexu totiž našel na místě džus a láhev vodky. Objekt je však volně přístupný a alkohol tam mohl nechat kdokoliv.

popocatepetl ( 11. prosince 2012 09:48 )

Sice je pravda, že u úpodobných článků by neměly být diskuze, ale psát o takových věcech je nutné! Z děvčat se staly kandidátky na Darwinovu cenu - to přece nikoho, kdo má elementární základy vzdělání na úrovni základní školy, nemůže napadnout, vylézt na stoh!!!!! Upřímnou soustrast rodičům a doporučení všem rodičům, kteří doa také mají děti, kterým fyzika nevoní: říkejte jim, že některé hlouposti jsou přímou jízdenkou do márnice.

kdoasi ( 10. prosince 2012 13:09 )

anna1234 ( 10. prosince 2012 12:49 )

..šmarjá tak mu to ujelo no

jity ( 10. prosince 2012 12:36 )

fortin má u každého jen ten chlast. Podle něj každý pije, ale to je zřejmě jeho problém, v hlavě má než alkohol a než alkohol. Je to vlastně chudák.

enriko ( 10. prosince 2012 12:33 )

Nechápu, že když tak rád/a diskutujete se nenaučíte aspoň základy gramatiky, viz"pytvání". To je děs.

Zobrazit celou diskusi