Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kanadská matka vyškolila nepořádné děti: Vyhlásila stávku!

Autor: ČTK, lm - 
14. října 2012
08:58

Pyramidy špinavých talířů i špinavé prádlo na podlaze se rozhodla ignorovat Jessica Stilwel z Kanady, aby konečně donutila k pracím v domácnosti svoje nepořádné děti. Jako stávkující matka dosáhla svého po šesti dnech a o svém vítězném tažení se svěřovala na internetu.

Její příběh otiskly deníky od New Yorku po Londýn. A její blog se dočkal komentářů od dalších podobně postižených matek až z Francie či z Finska.

Jessica Stilwellová upozornila, že stávka v její rodině fungovala, a proto povzbuzuje i další přetížené matky, aby se do takové akce pustily.

V blogu s názvem Šílená pracující matka: Deník matky na pokraji nervového výbuchu! 37letá sociální pracovnice podrobně popisovala svůj boj se třemi dcerami ve věku 12 (dvojčata) a deset let o udržování pořádku. Do stávky vstoupila 1. října a zapojila do ní svého manžela.

Rodiče myli talíře a příbory pouze pro sebe, ale ty, které používala děvčata, nechali špinavé. Z talířů se začala vytvářet typická pyramida, na níž se pak začala objevovat plíseň a mračna mušek.

Jediný další člen rodiny, který čistil talíře, byl jeden ze psů, který pronikl do kuchyně, když se zapomněly zavřít dveře a zůstala otevřená myčka.

"Hlavou se mi honí otázka, co když si děti budou myslet, že jsou čisté a ráno talíře použijí?" psala na blogu Stilwellová. Když děvčata nemyla svoje krabičky na svačinu, začali jim ji rodiče dávat do jediného možného dalšího obalu - pytlíků na psí hovínky.

Stilwellová prý ale musela bojovat i sama se sebou, aby se nepustila do úklidu. Věnovala se místo toho manikúře, popíjení červeného vína a psaní na blogu. "Olivia (jedna z dcer) mi stále říká, že kuchyně je nechutná. Jen dneska mi to řekla 17krát," zní jeden ze zápisků.

Nejmladší dcera vydržela jen čtyři dny. Vadilo jí, že by si měla svačinu nosit v psím pytlíku a snídat z papírových talířů či z pivních pohárků. Mezi vzlyky pak prosila matku, aby jí pomohla s úklidem. Stávkující žena ale vydržela - trvalo další dva dny, než všechna tři děvčata připustila, že binec je jejich dílem a omluvila se. Celá rodina pak úklidem domu strávila dva dny.

kacota ( 14. října 2012 23:32 )

Veru, že dievčatá v 12 rokoch nepomáhajú - je vizitka matky. Moc sa na svojich blogoch nemám čím chváliť a hrdinka môže byť akurát tak v Blesku

londynskypes ( 14. října 2012 19:53 )

abyss ( 14. října 2012 17:42 )

Takový způsob může vymyslet a realizovat jedině dobytek Špína, smrad, plíseň, bakterie, zázrak že to neodnesli těžkými zdravotnímy následky.

paila ( 14. října 2012 13:17 )

Upřímně, ta matka, tedy oba rodiče byli velmi hloupí, že je k uklízení nevedli odmalička. Už dvouleté dítě po sobě umí uklidit, když se to podá formou hry, tak si uklidí nejen hračky, ale odnese i svou vyjedenou misku do kuchyně k dřezu, případně dá své oblečení na určité místo. To není žádná věda, to je zkrátka výchova, která může mít formou hry a přesto velmi efektivní. Takhle to dopadá, že si rodiče hrají na kamarády a zapomínájí být rodiči. Pak se po několika letech hroutí, že nezvládají výchovu.

e.44 ( 14. října 2012 12:35 )

Normálnímu, správně vychovanýmu dítěti by stačilo jednou vysvětlit, že si nemůže dát něco do své oblíbené misky, na svůj oblíbenej talíř, když si ho po sobě neumeje, aby to pochopilo. Nejde o domlouvání, ale o vysvětlení. Tímhle způsoben při kterém žili všichni jak prasata v neuvěřitelném binci to trvalo skoro týden.

Zobrazit celou diskusi