Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Exministr Pospíšil o Dalíkovi a spol.: Doba se změnila, vyšetřují se i velké kauzy!

Exministr Jiří Pospíšil odpovídal na otázky čtenářů Blesku
Exministr Jiří Pospíšil odpovídal na otázky čtenářů Blesku  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
8. října 2012
22:03

Dnes již bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil byl z funkce odvolán premiérem Nečasem za poněkud podivných okolností. Nevěší však hlavu a z politiky zmizet rozhodně nehodlá. Nadějně pak vidí situaci kolem toho, že se policie konečně začala zaobírat velkými kauzami.

Konec Jiřího Pospíšila, jednoho z nejoblíbenějších ministrů Nečasovy skomírající vlády, byl ostře diskutovaný. A na rozdíl od posledního padlého, ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka, se stále ozývají hlasy, které Pospíšilova pádu litují. 

I proto se exministr rozhodl, že se nevzdá a z politiky nezmizí. Nejen kvůli tomu, že jeho matka pochází z Klatov, se rozhodl kandidovat na hejtmana v Plzeňském kraji.

"Ke kandidatuře na hejtmana jsem se rozhodl na základě řady hezkých vzkazů a dopisů, které mi chodily a chodí od občanů Plzeňského kraje," přiznává v našem chatu.

Pospíšil: Časy se mění, otevírají i větší kauzy

Zároveň však Pospíšil vidí, že se celkově v jeho bývalém resortu přece jen posunuly některé věci kupředu i po jeho odchodu. Dochází ke stíhání kdysi nedotknutelných.

"Já si myslím, že doba se mění - mnohé kauzy začínají být vyšetřovány. Otvírají se další kauzy a padají další obvinění," komentuje současnou situaci kolem zatýkání pánů jako je lobbista Dalík, náměstek ministra Drábka Šiška a dalších.

Pospíšil však bez povšimnutí nenechává ani neukončenou kauzu zadrženého doktora Ratha. "David Rath trošku zapomíná, že nebyl obviněn na základě nějakých nepřímých důkazu, ale byl zadržen policií přímo s částkou několika milionů korun. Maximální výše sazby v tomto případě je až 12 let." Více z odpovědí exministra spravedlnosti najdete v chatu Blesk.cz.

rudyptak48 ( 9. října 2012 14:07 )

Pospíšil otevřeně mluví, že velké kauzy byly pro policii tabu. Přece tohle nemůže zařídit jediný člověk? Teď konečně přiznává zkorumpovanost celé politické scény, vlády, soudníctva, policie a nakonec i našich zvolených poslanců a senátorů. Kdo je v našem státě spravodlivý a čistý? Vypadá to, že nikdo. Všechno je jedna velká chunta, nebo mafie? Jak to, že najednou se jen tak, z ničeho nic, začínají řešit i případy politiků? Kdo je tá žába na prameni???

qqqq ( 9. října 2012 09:41 )

Blažek je politik zapadající do éry aparátčíků (léta 80-90) nebo při nejlepším intrik za éry Topolánkovy . Tady už nemá co dělat , ani on nezmůže zametat a páchat bezpráví . Pospíšil je člověk který byť ódeesák dělal pro tento stát dobrou práci ( s ohledem na podmínky )

hejhej ( 8. října 2012 22:18 )

 Pospíšil začal rozjíždět spolu se Zemanem a Bradáčovou kauzy,které politici kryli a nechtěli,aby se o nich vědělo.Blažkovi moc nezbývá,musí pokračovat.

gogo ( 8. října 2012 22:17 )

Vyšetřují se velké kauzy ?? Říká Pospíšil zez Plzně ??? Před volbami ???? Škoda slov...

Zobrazit celou diskusi