Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Výbuch hotelu na Kanárech: 5 zraněných, 1000 evakuovaných

Přístav ve městě Mogan na ostrově Gran Canaria
Přístav ve městě Mogan na ostrově Gran Canaria  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
23. listopadu 2011
16:32

Pohodová dovolená se změnila v drama. V jednom z hotelů ve městě Mogan na hlavním ostrově Gran Canaria vybuchl plyn. Nejméně pět lidí bylo zraněno, 1000 turistů muselo být evakuováno.

Neštěstí se stalo v Moganu na hlavním ostrově Gran Canaria, kde cisternové vozidlo doplňovalo zásobník plynu. Při jeho úniku nastala v hotelu exploze. Zranění utrpělo pět osob, jeden turista a čtyři zaměstnanci hotelu. Čtyři zranění jsou ve vážném stavu a jsou hospitalizováni. Dva ze zraněných utrpěli popáleniny na 90 procentech těla, sdělila mluvčí moganské radnice Gema Suarezová.

Zhruba tisícovka turistů byla z hotelového komplexu preventivně evakuována. Na budově ale nebyly zjištěny vážné škody, a tak se budou moci do svých pokojů vrátit.

Na Kanárských ostrovech je v současnosti asi 500 Čechů, z toho asi dvě stovky jsou právě na ostrově Gran Canaria,“ řekl Blesk.cz prezident Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamura s tím, že i letovisko Mogan je v současné chvíli v nabídce českých cestovek. "Zatím jsme nedostali žádnou informaci o tom, že by byli mezi zraněnými Češi," řekl Okamura.

Byli jste mezi evakuovanými z hotelu? Máte fotografie nebo video z výbuchu? Ozvěte se na tip@blesk.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi