Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velká havárie vody: 5 tisíc lidí na zlínském sídlišti je na suchu

Porucha na vodovním řadu způsobila, že 5000 lidí ve Zlíně bylo rázem bez vody
Porucha na vodovním řadu způsobila, že 5000 lidí ve Zlíně bylo rázem bez vody  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
18. září 2012
10:40

Kruté probuzené dnes čekalo na  pět tisíc obyvatel na sídlišti  Jižní Svahy ve Zlíně. Když ráno otočili kohoutkem, netekla studená ani teplá voda.

 

K přerušení dodávky vody došlo ve čtyři hodiny ráno. „Přičinou je havárie na přivaděči vody DN 400. Odstávka se týká cca 5000 obyvatel na ulicích Okružní, Větrná, Křiby, Česká, Moravská, Na Honech I, SNP, Slezská, Valachův Žleb, Budovatelská, Středová, Pasecký Žleb, Pod Kocandou, Kocanda, Ostrá Horka,“ sdělila tisková mluvčí Moravské vodárenské Markéta Bártová.

Náhradní zásobování je zajištěno cisternami. Oprava by měla být podle předběžných informací dokončena ještě dnes. „Rozbolela mě hrozně hlava a před pátou jsem si šla zapít prášek. Tak jsem zjistila, že voda teče jen „čůrkem“. Stihla jsem ještě napustit větší  hrnec a ráno jsme se tak mohli s manželem umýt,“ řekla Jaroslava Káňová (56). „Byl to fakt šok, na který není člověk připravený. Ani kapka. Vyrazil jsem do práce s prominutím jako čuně. Snad to kolegové pochopí,“ reagoval Petr Jelínek (43). V horší situaci jsou matky s dětmi, které musejí vodu nosit z cisteren.

marie60 ( 18. září 2012 11:44 )

Bez vody a nebo elektřiny si vůbec nedovedu představit žít.

Zobrazit celou diskusi