Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komando ČEZu natočilo sebevraždu zákazníka

Video se připravuje ...
Autor: val, pet - 
2. února 2010
19:46

Mrtvý muž leží v kaluži krve a nad ním se sklání plačící manželka! Na podlaze je vidět pistole. Tyto otřesné záběry natočil a má na svědomí energetický gigant ČEZ. Společnost si totiž vycvičila komando, které se učilo střílet, zabíjet slepice a zastrašovat neplatící zákazníky. Jedna taková „přepadovka“ skončila sebevraždou čtyřiačtyřicetiletého Jana Pátého.

V černých kombinézách s nápisem NTZ (jednotka NeTechnických Ztrát) přišli razantně vymáhat údajný dluh za elektřinu a svého zákazníka pravděpodobně vyděsili tak, že ztratil soudnost a zastřelil se…

„Kovbojové“ z polostátní elektrárenské společnosti si vše natáčeli na videokameru. Šokující nahrávku, která je součástí vyšetřovacího spisu, v úterý rozdala na tiskovce své strany Jana Bobošíková. Všechny přitom ujišťovala, že jí nejde o politické body, ale "o občany…" Nahrávky nicméně svědčí o tom, že si ČEZ vytvořil vlastní soukromou policii, které zaplatil z peněz za elektřinu výcvik speciálních jednotek, včetně ostré střelby, zabíjení slepic...Trenují i takové metody, nad kterými zůstává rozum stát - jsou zavíráni do klece, plíží se svázaní k sobě.

Útvar pro odhalování netechnických ztrát (NTZ) na třídenním výcviku. Útvar pro odhalování netechnických ztrát (NTZ) na třídenním výcviku. | ČEZ
Společnost ČEZ cvičila bojové komando! Proti neplatícím zákazníkům!
Akci komanda ČEZu odsoudil i právník i policie Akci komanda ČEZu odsoudil i právník i policie | ČEZ
Právník i policie: ČEZ takhle postupovat nesmí!

Toč to, toč to, křičeli "šílenci" z ČEZu

Na videozáznamu je vidět, jak komando ČEZ přichází ke dveřím jednoho z bytů v Tyršově ulici v Poděbradech. Muži v černém s nápisem na zádech TNZ tvrdí manželce zastřeleného podnikatele - automechanika, že její muž před nimi utekl do sklepa do dílny a nezvedá telefon. Vyhrožují trestním stíháním.

Pod pohrůžkou sankcí nutí "entézeťáci" ženu, aby je dovedla k místu napojení elektřiny. "Mohla byste s námi jít dolů a asistovat nám u toho? Musím vám říct, že každá hodina pracovníka NTZ stojí 905 korun. To je potřeba, aby se váš manžel dozvěděl, a začal se chovat rozumně," tlačí na zaskočenou ženu.

Žena schází s muži do sklepa a v dílně pak k zděšení všech najdou na podlaze mrtvého manžela a kousek od něho ležící zbraň. Zatímco šokovaná a plačící žena se okamžitě rozbíhá k manželovi, tak muži soukromého komanda společnosti ČEZ křičí: "Toč to, toč to!"

Akce komanda ČEZu skončila sebevraždou! Klečící žena na snímku právě přišla o svého manžela. Akce komanda ČEZu skončila sebevraždou! Klečící žena na snímku právě přišla o svého manžela. | ČEZ

Žena klečí u mrtvého těla, hladí ho po tváři, sténá a volá: "Co jste mu to udělali?!" Až po chvíli pracovníci ČEZ volají policii a záchranku.

Policie a právník: Tohle nesmí!

Jak se k nevybíravému postupu soukromé jednotky ČEZ staví právník: "ČEZ u nikoho nesmí bez policie prohlížet domácnost. Existuje osobní i domovní svoboda, bez povolení k prohlídce od soudu nikdo domácnost prohlížet nesmí, natož pak nějaký civilní pracovník."

A co na zákrok komanda v Poděbradech říkají policisté: "Pokud žena vymahače pustila bez nátlaku, policie nic nezmůže. Pokud ale vymahači na ženu tlačili nebo jí vyhrožovali, dalo by se spekulovat o tom, že by mohli být stíháni."

Vyjádření ČEZU: Bylo to nutné!

Práce pracovníků ČEZ Měření, kteří se zabývají odhalováním krádeží elektřiny, je přivádí do psychicky vypjatých i fyzicky nebezpečných situací. Jen v minulém roce například odhalili 86 nelegálních pěstíren marihuany provozovaných organizovaným zločinem. Opakovaně jsou při své práci verbálně i fyzicky napadáni, někdy i osobami pod vlivem drog. Museli čelit desítkám napadení poštvanými psy i hrozbám střelnou zbraní. Pro tuto práci proto musí být odpovídajícím způsobem připraveni. Malá skupina pracovníků, kteří se dostávají do nejnebezpečnějších situací, prošla v letech 2004 až 2006 přípravou navrženou psychology, která zahrnuje první pomoc, sebeobranu i nácvik chování v krizových situacích. Adekvátní příprava je nutná i proto, aby při akcích nebyly ohroženy životy a zdraví. Jen díky této přípravě dosud nedošlo k vážnému zranění.

Ve středu čtěte v Blesku rozhovor s manželkou: ČEZ mi zabil manžela!

komin ( 8. února 2010 08:00 )

zrizovatele Lidovych milici ve statnim podniku

swess ( 7. února 2010 14:38 )

V celkové ceně za odebranou elektřinu na fakturách, které každý z nás platí, je kromě ceny za výrobu, distribuci, údržbu sítě, atd. i částka pokrývající takzvané "netechnické ztráty" což jsou nejen ztráty v rozvodné síti, ale i ztráty způsobené černými odběrateli. S tím ČEZ už dopředu počítá a my to platíme. To, co z odběratelů komanda NTZ násilím vytlučou nejsou náhrady za ztráty, ale jen další a nemalý příjem. Takže jejich tvrzení, že za neplatiče platí navíc všichni ostatní, je lež a vymyšlený argument, kterému logicky spousta lidí uvěří. TOPgauner Roman lže a všichni jeho mluvčí úplně ve všem, co řeknou. P.S. Lisakusaku, jsi omezený hlupak, přál bych ti setkání s NTZ. Tedy pokud nejseš od nich a nehraješ tu divadlo.

nikto nevie ( 7. února 2010 11:12 )

Česká republika je majoritním vlastníkem ČEZ. Ředitel ČEZ Roman je státním zaměstnancem a jeho milice je ozbrojená státní Lidová milice (s vojáky a policií nemá nic společného). I z novelizovaného trestního zákona jasně vyplývá, že se Lidové milice ČEZ dopustili mnohanásobného porušení trestního zákona (záměrného uvedení v omyl, podvodu,vydírání, omezování domovní svobody, omezování ústavních práv zaručených Ústavou ČR, porušování lidských práv a důstojnosti). Zaměstnanec státu Roman, který má měsíční plat cca 10x vyšší než prezident republiky a cca 100x vyšší, než 75% občanů ČR, který je pod 50% hranicí udávaného průměrného výdělku občanů, by měl být okamžitě poslán státním žalobcem do vazby, zkonfiskován majetek a postaven před soud. Lidové milice ČEZ by měly být okamžitě rozpuštěny a jejich členové posláni do vyšetřovací vazby, aby se zabránilo maření vyšetřování vzájemným ovlivňováním výpovědí zřizovatele Romana, vedením a členy Lidových milicí. Účelová obhajoba zřízení lidových milic, ředitele státního podniku Romana, že jsou při vstupu na cizí majetek napadáni jejich majiteli údajnými dlužníky ČEZu, nemá oporu v zákonech ČR. ČEZ, stejně jako jakýkoli jiný prodejce, který má pravomocný a vykonatelný rozsudek soudu, musí pro vstup na cizí pozemek požádat o asistenci policii ČR, která jediná má právo, legitimovat občana a pouze v případě ohrožení života občana či obecného ohrožení, vstoupit bez povolení na jeho pozemek, nebo do jeho domu či bytu. Problému, že dodavatel energii (elektrika,plyn) má svůj majetek (plynoměr, elektroměr) umístněn v soukromém vlastnictví zákazníka, se dá jednoduše pomoci tím, že si každý odběratel plynoměr od ČEZu koupí (ČEZ by měl povinnost doživotní reklamační doby k přístroji, který by nebyl úmyslně poškozen odběratelem), ale bude povinen, pod ukončením smlouvy o dodávce energie, zpřístupnit minimálně jedenkrát ročně přístroj k odečtu a k bezplatnému přecejchování.

mouse ( 5. února 2010 21:28 )

mouse ( 5. února 2010 21:26 )

ne nějaká soukromá parta bouchačů A když je někdo okrádá, tak ať podaj trestní oznámení, nechápu na co si hrajou

Zobrazit celou diskusi