Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlouba Benátek měla explodovat. Útok islamistů na most Rialto zmařila policie

Autor: nka, ČTK - 
30. března 2017
13:55

Italská policie rozbila buňku islamistů z Kosova, kteří údajně plánovali bombový útok na turisty hojně navštěvovaný most Rialto v Benátkách. Zadržela čtyři muže.

Italská protiteroristická centrála muže sledovala už delší dobu. Z telefonních odposlechů vyplynulo, že islamisté chtěli provést sebevražedný atentát a připravit o život desítky osob. Jeden z nich řekl, že je třeba umístit na mostě Rialto bombu, aby se rychle dostali do nebe.

Muži schvalovali nedávné vraždění v Londýně a chtěli v Benátkách zaútočit podobně:

Video  Ochromený Londýn na leteckých záběrech: Premiérku evakuovali do bezpečí.  - Reuters, David Vaníček, Hudební banka
Video se připravuje ...

Muži také oslavovali útok v centru Londýna, při němž minulý týden zahynuli čtyři lidé, a plánovali, že by se mohli v budoucnu připojit k bojovníkům Islámského státu v Sýrii. Z internetu si také měli stahovat návody, jak bojovat muž proti muži a používat nože.

„Všichni měli pevný vztah k ideologii ISIS a zájem o nedávné útoky, zejména ten v Londýně, který schvalovali,“ řekl podle serveru The Telegraph státní zástupce Adelchi D’Ippolito.

Razie na tuctu adres

Italská policie proto ve čtvrtek za rozbřesku podnikla razie na dvanácti adresách a zatkla čtyři muže, jednoho z nich nezletilého. Všichni čtyři měli v zemi platné povolení k pobytu, dva pracovali jako číšníci.

„Děkuji pořádkovým silám za provedení tak důležité operace. Ve jménu města a všech občanů můžu jen vyjádřit upřímné díky za to, co dělají pro zajištění naší bezpečnosti,“ řekl benátský starosta Luigi Brugnaro.

bursik ( 30. března 2017 19:14 )

bravo rocky lepe se to nedalo vyjadrit

sores ( 30. března 2017 18:21 )

Chamraď černě z velkýho světadílu se cpe vehementně do nejmenšího světadílu Evropy.Plyn na ně, je to černý mor na bílou rasu. Vyhnat je všechny zpět do Afriky a Asie. Svi.n.ě neplodná německá když si je sem pozvala ať je krmí ze svého a šatí.

rockyshowman ( 30. března 2017 16:59 )

Blbost, most bylo potřeba postavit nový. Tak jako u nás. Co 10 let opravovat, vypsat výběrové řízení. A práce firmy je zaručena do nekonečna. No a nemusí mít strach , že jej teroristé zničí. Protože dorazivši migranti, jsou výteční pracovníci, inženýři a poctiví pracanti, kteří se práce neštítí. Odhodí drahé telefony, odmítnou státní dotace a vrhnou se na zkrášlení milované EU. Najdou si milované manželky z řad italských žen a ty budou plodit plnohodnotné potomky dle představ soudružky.

jajo3255 ( 30. března 2017 16:12 )

Tá nemecká *** s veľkou riťou je horšia ako Hitler, dojebe celú Európu

reifik ( 30. března 2017 15:19 )

No,vida z Kosova,a naši čelní představitelé Havel a Schwarzenberg,byli jedni z prvních,který tento stát,řízený teroristy uznal !!!

Zobrazit celou diskusi