Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Merkelová přesvědčivě bodovala. Stranu CDU povede i v dalších letech

Autor: ČTK - 
6. prosince 2016
16:10

Angela Merkelová povede německé křesťanské demokraty i v dalších dvou letech. Na sjezdu Křesťanskodemokratické unie (CDU) v Essenu získala téměř 90 procent hlasů. Tento výsledek je přitom přesně na hranici toho, o čem se před sjezdem mluvilo jako o úspěchu.

Merkelová získala od téměř tisícovky delegátů 89,5 procenta hlasů. Oproti hlasování před dvěma lety je to ale výrazný pokles, tehdy se pro ni vyslovilo 96,7 procenta delegátů. Nejnižší procento hlasů – 88,4 – dostala v roce 2004, kdy ještě nebyla kancléřkou.

Úbytek hlasů pro dvaašedesátiletou političku, která bude příští rok již počtvrté kandidovat na kancléřku, vnímají pozorovatelé především jako výraz nespokojenosti části křesťanských demokratů s její uprchlickou politikou.

marlen52 ( 6. prosince 2016 17:30 )

bůh nás ochraňuj jestli Merklová vyhraje nechápu že lidi jsou tak blbý a dají ji hlas.

naidka ( 6. prosince 2016 17:13 )

U článku Uprchlík znásilnil a zavraždil dceru vysokého úředníka EU není diskuze. Jeden odstavec článku stojí za přečtení, ale vyjádřit se k němu nedá, protože nenacházím ani vhodná ani nevhodná slova, prostě nic: Maria byla dcerou vysokého úředníka EU Clemense Ladeburgera a ve svém volném čase pracovala jako dobrovolnice v centru pro běžence. Truchlící rodina v prohlášení o smrti dcery požádala lidi, aby ji uctili tak, že přispějí na charitu pro uprchlíky.

nezadat1 ( 6. prosince 2016 16:22 )

Kdo chce kam ,pomožme mu tam.

Zobrazit celou diskusi