Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Veganka málem utýrala 11měsíčního syna hlady! Dávala mu jen ovoce a oříšky

Veganka Elizabeth Hawk málem utýrala synka hlady.
Veganka Elizabeth Hawk málem utýrala synka hlady.  (Autor: Reprofoto Youtube, Twitter, Facebook, archiv)
Autor: els - 
10. října 2016
06:25

Třiatřicetiletá veganka Elizabeth Hawk z Pittsburghu je vyšetřována pro ohrožování svého jedenáctiměsíčního syna na životě. Dítě v její péči údajně trpělo podvýživou, protože ho krmila pouze oříšky a ovocem. Nyní je chlapec v péči otce a je mu mnohem lépe.

Třiatřicetiletá Elizabeth se velmi striktně řídí pravidly veganské stravy a požadovala i od ostatních členů domácnosti, aby tuto extrémní výživu rovněž dodržovali. „Ona sama chtěla být živa pouze z vody a slunečního světla,“ okomentovala životní styl veganky její švagrová Brandy.

Právě ta si u chlapce všimla vyrážek a jiných příznaků, že dítě není úplně zdravé. Obavy o chlapce rovněž projevil otec dítěte, Jerry Hawk, který nežije s Elizabeth ve společné domácnosti. Táta vzal dítě na prohlídku k lékaři a nestačil se divit.

Doktoři zjistili, že je dítě silně podvyživené a na svůj věk neprospívá, tak jak by mělo. Veganská strava, kterou ho matka výlučně krmila, tedy stihla napáchat škody na jeho vývoji.

Celý případ se stále prošetřuje a Elizabeth je na svobodě. Dítě je ale momentálně v péči otce společně se svými dvěma sourozenci. „Vede si dobře. Je úplně proměněný,“ sdělila nakonec Brandy.

pajato73 ( 10. října 2016 15:54 )

nekterym lidem v dospelosti by na nejaky cas takova strava prospela ale na takove chudinky deti s tim...??? to se neda! at si to rozhodnou sami az budou starsi.....

sores ( 10. října 2016 13:45 )

Sebrat té s.vi.ni dítě, v děcáku by se alespoň najedlo!!!! Děti jsou ve vývinu tak musí jíst vše plnohodnotné a vydatné, hlavně nezávadné.

ejvm1712 ( 10. října 2016 11:28 )

Zast*ný Amíci co nás chtějí učit jak žít.

1pravda1 ( 10. října 2016 11:27 )

Jsou dokonce ženské, které nechtějí dávat dítěti mateřské mléko, protože je živočišného původu. , ony si asi myslím že jsou krávy a stačí jim tráva. Vzpomínám na jednu výměnu manželek, kdy taktéž naprosto vylízaná rodinka, jedla jen makrobiotickou stravu dřevěnými lžícemi, všichni hubení, bledí, bez života a ta žena říkala, že by chtěla miminko a těší se jak si vy vyživí zrním!!!! Na to se nedá zapomenout.

ivoadler ( 10. října 2016 11:23 )

Musíme si to přiznat. Veganství je škodlivé. Když se to neprojeví hned, tak to zasáhne další generaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání