Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holka brečela, nemohla dýchat: Muž obžalovaný z třesení novorozencem přiznal jeden útok

U Krajského soudu v Hradci Králové začalo 10. října hlavní líčení v případu šestadvacetiletého muže, který je obžalován kvůli těžkému ublížení na zdraví, kterého se údajně dopustil loni na podzim na Královéhradecku na novorozeněti.
U Krajského soudu v Hradci Králové začalo 10. října hlavní líčení v případu šestadvacetiletého muže, který je obžalován kvůli těžkému ublížení na zdraví, kterého se údajně dopustil loni na podzim na Královéhradecku na novorozeněti.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK ljš - 
10. října 2016
12:07

Šestadvacetiletý muž obžalovaný z těžkého ublížení na zdraví, když údajně loni na podzim na Královéhradecku třásl s novorozenětem, dnes u soudu přiznal jeden útok. Krajskému soudu v Hradci Králové řekl, že se jednalo o nešťastnou náhodu a dceru chtěl pouze utišit.

Obžalovaný, který byl v minulosti již šestkrát trestán, přiznal, že 22. října s tříměsíční dcerou třásl. „Holka brečela, nemohla dýchat, vzal jsem ji do náručí, trochu mi sjela, tak jsem ji zmáčkl asi trochu víc. Nedýchala, v šoku jsem s ní trochu zatřepal, potom jsme viděli, že se to nelepší a zavolali jsme záchrannou službu,“ řekl muž.

Lékaři v nemocnici u novorozeněte odhalili také poranění staršího data. „Nedokážu si to vysvětlit, nenapadá mě, jak se to mohlo stát,“ řekl obžalovaný. Popřel, že by s dítětem třásl v dalších případech. „Ta událost byla nešťastná náhoda, chtěl jsem ji jen utišit,“ řekl.

Podle spisu muž opakovaně novorozenou holčičkou velkou silou třásl bez potřebné opory hlavy a krku. „Uvedeným třesením jí způsobil vícečetné krvácení do prostoru pod tvrdou lební plenou nad oběma mozkovými polokoulemi a četná ložiska krvácení do sítnice,“ uvedla státní zástupkyně Hana Flídrová. Hlavní líčení je nařízeno na 11. a 17. října.

vosavopruz ( 10. října 2016 15:03 )

se divím že tu je povolená diskuze

lalia ( 10. října 2016 13:29 )

Doufám,že toho blbce už máte zavřeného a nepoušťejte ho mezi lidi.Je to nebezpečný gauner.A co matka toho dítěte,proč to dopustila?

asijo ( 10. října 2016 13:03 )

Proč tu není fotka toho pracujícího roma?

tggb ( 10. října 2016 12:54 )

okamžitě toho z.m.rda pověste!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání