Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kontroverzní slovenský politik Slota boural, zřejmě před nehodou pil alkohol

Autor: ČTK, val - 
19. ledna 2016
12:08

Ján Slota má na krku další skandál. V pondělí večer havaroval u Žiliny a byl při tom zřejmě pod vlivem alkoholu. Policie ho obvinila z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení. O nehodě v úterý informovala žilinská policie a slovenské weby.

Bývalý poslanec slovenského parlamentu a expředseda Slovenské národní strany (SNS) Slota, jak vyplývá z policejní zprávy, v pondělí kolem 18:00 hodin naboural svým autem Porsche Cayenne do vozu Audi A6, které jelo před ním a které po nárazu najelo do dalšího auta Suzuki SX 4. Při nehodě, k níž došlo u obce Porúbka jižně od Žiliny, nikdo neutrpěl vážné zranění, jen řidič Audi A6 byl na místě jednorázově ošetřen.

Zatímco řidiči obou nabouraných vozidel se podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, a to bez pozitivního nálezu, Slota test odmítl. Stejně tak odmítl lékařské vyšetření odběrem krve nebo jiného biologického materiálu.

Žilinská policie ve své zprávě označila viníka nehody jako 62letého Jána S. ze Žiliny, média ale i podle dalších skutečností jednoznačně určila, že se jedná o kontroverzního Slotu. Ten už od podzimu čelí trestnímu oznámení kvůli údajnému sexuálnímu zneužití dvou dívek ve věku 15 a 16 let. Slota sice potvrdil, že obě zná, obvinění ale označil za lež.

ivoadler ( 19. ledna 2016 13:16 )

Ještě že u nás je jen Nečas. Chudáci Slováci mají Slotu.

Zobrazit celou diskusi