Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Armáda „ctihodných“ sester: Pracují jako prostitutky, zachraňují tak svět

Autor: mb - 
23. listopadu 2015
18:31

Pracují v nevěstincích, nabízejí svá těla na ulici i v nočních klubech. Prostitutky? Kdepak – věřící ženy z obskurního náboženského hnutí se tímto způsobem infiltrují do světa sexbyznysu a následně zachraňují oběti obchodu s „bílým masem“.

Přikázání „miluj bližního svého jako sebe samého“ si věřící „sestry“ vysvětlily po svém. Ochotně dávají v plen své vnady, jen aby zachránily ženy a dívky, které byly do práce v sexbyznysu přinuceny násilím. V současnosti působí v 80 zemích, ale svou záchrannou misi plánují rozšířit do 140 zemí. A příznivce mají i na velmi vlivných místech.

Prostitutka 007

Podporuje je například i John Studzinski (59), vicepředseda Blackstone, největšího investičního fondu na světě. Studzinski zároveň funguje jako předseda organizace Armády religiózních sester či Talitha cumi, jak si věřící ženy říkají. „Nechci, aby to vyznělo dramaticky, ale žijeme ve světě, který ztratil nevinnost, kde vládnou temné síly,“ říká Studzinski

Jedním dechem pěje chválu na „obětavé sestry“: „Tyto sestry nevěří nikomu. Nevěří úřadům, nevěří korporacím, nevěří místní policii. Někdy dokonce nemohou věřit ani kněžím. Pracují v nevěstincích, nikdo o jejich tajné misi neví.“ Studzinski zároveň uvádí příklad, kdy „sestry“ zachránily ze spárů kuplířů jednu dívku, která nedokázala vyplnit „normu“ 12 klientů za den. Tu pak kuplíři zavřeli na týden do cely a nutili ji jíst vlastní výkaly, jinou pro změnu hromadně znásilnilo 10 mužů.

Ačkoliv je Armáda religiózních sester poměrně neznámá, jejich předseda John Studzinski patří mezi bohaté a vlivné. Význam a postavení fondu Blackstone je totiž tak velké, že zatímco bohatí a mocní stojí frontu na to, aby jim bylo umožněno setkání s prezidentem USA, Barack Obama (54) před svým druhým zvolením naopak osobně zajel na „pohovor“ do sídla společnosti Blackstone v New Yorku, kde proběhlo soukromé setkání s šéfem skupiny Stephenem Schwarzmanem (68).

Obskurní náboženské hnutí Talitha cumi má kořeny v protestantismu (po pravoslaví a katolictví nejmladší větev křesťanství, pozn. red.). V současné době však religionisté definují hnutí jako „skupinu náboženských feministek z různých křesťanských společenství“.

Výraz Talitha cumi pochází z aramejštiny, což je jazyk, kterým mluvil Ježíš, a právě těmito slovy vzkřísil dívku z mrtvých. Bible popisuje událost takto:Když přišli do domu představeného synagógy, spatřil velký rozruch, pláč a kvílení. Vešel dovnitř a řekl jim:  Proč ten rozruch a pláč? Dítě neumřelo, ale spí. Oni se mu posmívali. Ale on všecky vyhnal, vzal s sebou otce dítěte, matku a ty, kdo byli s ním, a vstoupil tam, kde dítě leželo. Vzal ji za ruku a řekl:  Talitha kum, což znamená: ‚Děvče, pravím ti, vstaň!‘ Tu děvče hned vstalo a chodilo; bylo jí dvanáct let. A zmocnil se jich úžas a zděšení. Ježíš jim přísně nařídil, že se to nikdo nesmí dovědět, a řekl, aby jí dali něco k jídlu.“


 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi