Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Devítiletý chlapec dojal svět: Nemá střechu nad hlavou, tak píše úkoly v noci na ulici!

Autor: lm - 
10. července 2015
14:51

Příběh Daniela Cabrery z filipínské Manily je opravdu obdivuhodný. Teprve devítiletý chlapec si v životě prošel větším peklem než většina dospěláků, ale přesto neztrácí naději. Dokazuje to i uvedený snímek.

Daniel přišel před pěti lety při požáru o střechu nad hlavou a poté i otce, který zemřel ve vězení. S matkou a nemocným sourozencem skončili na ulici a jsou nuceni žebrat, aby přežili. Ale ani to není pro Daniela důvod, aby nechodil do školy.

Třeťák proto každý večer chodí k místnímu fastfoodu, kde sedí na ulici a v mdlém světle vycházejícím z restaurace svou poslední tužkou pečlivě vyplňuje domácí úkoly. Daniel doufá, že až dostuduje, tak se stane policistou nebo doktorem a bude se moci postarat o svou rodinu.

Nebývalého úsilí a odhodlání si všimla i internetová komunita, která se pro chlapce snaží vybrat v přepočtu necelých třicet tisíc korun, aby mohl ve studiu pokračovat. Zatím se vybrala asi polovina. Rodinu také navštívili sociální pracovníci a budou se jí snažit pomoci.

gabreta ( 11. července 2015 03:53 )

Mně dojalo, že svět něco dojalo! Jo Filipíny je jiná káva, než tuzemsko. Nedávno u nás našli malou holčičku mezi bezdomovcema a ta nedojala nikoho ani u nás. Natož svět!!

noza ( 10. července 2015 23:35 )

Snad se o něm dozví i norská sociálka.

kraken.666 ( 10. července 2015 23:16 )

chcanka..múžeš mu poslat kulicha a zahrát na ty tvoje bubínky ,kráávo !

majojo ( 10. července 2015 23:08 )

 Probůh, zhasněte! Nebo chcete vytrénovat další diktátory?

majojo ( 10. července 2015 23:05 )

Ale jdi ty, ten přece lepil světlušky. Kde by v Číně měli pouliční lampy, zvláště v tý zadeli, co vyrůstal Mao.

Zobrazit celou diskusi