Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Luxusní vila a honosná chalupa. Tak si užívá důchod Vladimír Mečiar

Autor: msj - 
31. července 2018
13:07

První premiér samostatné Slovenské republiky Vladimír Mečiar (76) si po své bujaré politické kariéře užívá klidu a míru v důchodu. Nechybí mu bazén, sauna nebo tenisové kurty. V politice však ještě poslední slovo neřekl.

Muž, který stál u rozdělení Československa a první premiér Slovenské republiky, oslavil minulý týden šestasedmdesáté narozeniny. Jeho život spočívá v cestování mezi luxusní vilou Elektrou v Trenčianských Teplicích a chalupou Dolní Porubě.

Minulý týden v pondělí se fotografovi slovenského deníku Plus JEDEN DEN podařilo zachytit několik fotografií. Před vilou celá rodinka s Mečiarem nasedla do aut a vydala se do letního sídla. V areálu luxusní chalupy má bývalý premiér tenisový kurt i hřiště. Děti se na hřiště hned vrhli a hráli si. Mečiar si mezitím hověl v křesle na zahradě. Občas je odběhl zkontrolovat. Navečer se celá rodina opět sebrala a jela zpět do Elektry.

Podle informací Plus JEDEN DEN si Mečiar na oslavu nakoupil několik beden šampaňského a jídlo. Na chalupě v Porubě se však nic velkého nekonalo. Na rozdíl od narozenin před pěti lety, kdy k sobě pozval na 50 hostů včetně novinářů. Jako společnost mu nyní stačí jen jeho rodina.

Před nějakým časem se nechal slyšet, jak si svůj důchod užívá. „Jako důchodci je mi lépe, ačkoliv mnozí, zejména politici, se ke mně chovají, jako kdybych této republice nějakým způsobem ublížil, ne ji zformoval,“ řekl v rozhovoru pro slovenský deník.

Od té doby se ale něco změnilo. "Neodpočívám. Ovce jsem přestal pěstovat, protože mi sežraly stromy, ale trošku jsem se nenápadně začal věnovat politice," řekl šestasedmdesátiletý bývalý premiér v televizi Markíza.

"Určitě neplánuji kandidovat na prezidenta. Na tisíc procent. Vstup do politiky ano," pokračoval Mečiar. Dotaz, zda zakládá novou stranu, ponechal v nedělním vysílání bez odpovědi. Na kameru hovořil po výslechu na policii, kde vyšetřovatelům vysvětloval, co ví o údajné objednávce vraždy Sylvie Volzové, někdejší spolumajitelky Markízy.

exitus ( 10. listopadu 2019 19:58 )

VONI PENZISTI V POLITIKE POCHALUPAŘI 10 LET JAK SE UŽI MIL.ÚCTY TAK HRNOU ZPATKY NAPAKOVAT

exitus ( 10. listopadu 2019 19:54 )

V TRENČINU ŽIJE PŘEVAHA DEBILU 😁😁😁

Zobrazit celou diskusi