Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Paní Božena prosí o pomoc: ´Vemte si mé pejsky!´

Božena Svobodová se svými pejsky
Božena Svobodová se svými pejsky  (Autor: Slávka Červená)
Autor: sč, šim - 
23. března 2009
05:05

S Boženou Svobodovou (52) z Kroměříže si osud nepěkně pohrál. Držela ze zoufalství hladovku, protože neměla peníze na jídlo. V pondělí se musí vystěhovat s bytu, protože nemá na nájem. Prosí čtenáře Blesku o pomoc. "Alespoň kdyby si někdo vzal ty pejsky," naříká paní Svobodová.

Před rokem chtěla skočit do řeky Moravy ze železničního mostu. Záchranáři jí v tom zabránili. Nedávno se chtěl oběsit. Život jí zachránila její sousedka.

"Nežila jsem dříve zrovna tak, jak se má. Stydím se za to. Ale taky jsem nebyla úplně nejhorší. Chtěla bych žít slušně, ale nemám šanci. Nevím, kudy kam," konstatovala. "Ještě musím platit dluhy za mrtvého bratra," dodala s tím, že mu dříve ručila za jeho půjčky.

V bytě má pejsky Míšu (1,5) a Kačenku (2). "Miluji je a nechci je dát do útulku. Ale nemám je z čeho živit. A lidi z baráku mi nadávají, že štěkají. Kdyby si je někdo hodný vzal," rozplakala se.

Pokud byste si chtěli vzít pejsky paní Boženy do péče, pošlete svůj kontakt do naší redakce na adresu online@blesk.cz. S paní Boženou vás zkontaktujeme.

Božena Svobodová se svými pejsky Božena Svobodová se svými pejsky | Slávka Červená

Vstup do soutěže NEJ pes Česka najdete ZDE!

Prodělala dvě lehké mrtvice a operovali jí krkavici. "Měla jsem rok plný invalidní důchod. Pak mi ho sebrali a dali částečný. Ten ale nedostávám. Prý mi chybí odpracované dva roky," řekla. Nyní nedostala ani dávky ze sociálky.

"Nemohla jsem tam přijít. Byla jsem nemocná, telefon nemám. Nyní zase nemohu na nohu. Ale budu se snažit," reagovala. "S hladovkou paní Svobodové nelze souhlasit. Na sociální dávky má nárok, ale nevyřídila si je," řekl mluvčí radnice Pavel Zrna.

"Momentáně nemá nárok ani na dávky v hmotné nouzi, protože synovi (18), kterého pustili z výchovného ústavu, soud vyplatil sirotčí důchod - 85 tisíc a zatím je veden v jedné domácnosti. Paní do termínu nedoložila, že u ní už nebydlí. Odmítla i bydlení v azylovém domě," pokračoval mluvčí. "Na sjednané schůzky nechodí. Pokud nebude mít snahu vyřídit si potřebné náležitosti, nemohou být úřady nápomocny její tíživou životní situaci řešit," dodal Pavel Zrna.

sidecek ( 24. března 2009 15:06 )

Kontakt je 725000778

evika007 ( 23. března 2009 16:18 )

Myslím si, že je to nefér vůči paní Boženě. Romské občany nikdo nevystěhuje ať mají dluhy jaké chtějí...ať dělají "bordel" všechno jim to vždycky projde...a běda křivého slova nebo obvinění....okamžitě je to diskriminace s rasovým podtextem. Ti budou bydlet vždycky a o nic se bát nemusí , ale BĚDA se dostat do takových problémů jako paní Božena (a jiní....)s námi BÍLÍMI jsou vždycky RAZ DVA HOTOVÍ!!!

bubo ( 23. března 2009 09:56 )

ooo bože zachraňte pejsánky, dobří lidé, vemte si je fňuk...to nevadí, že já nemám co do huby..to je tak trapné

vera51 ( 22. března 2009 23:04 )

Tak ja bych taky pani prispela aspon pro ty pejsky ale neni kam snad redakce zjisti cislo nebo adresu kam neco poslat, at je jakakoliv tak ma ale dobre srdce

fifka ( 22. března 2009 20:47 )

A počítá se do toho i mateřská. Co tedy do tech 55 let dělala? § 44 zákona o důchodovém pojištění Potřebná doba pojištění pro nárok na částečný invalidní důchod (§ 44 zákona o důchodovém pojištění) Potřebná doba pojištění činí u pojištěnce ve věku: nad 28 -65 let pět roků.

Zobrazit celou diskusi