Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Okamura v posilovně: Rozchod ho bolel, srká a nechodí včas, prozradil kamarád

Video se připravuje ...
Autor: Jaroslav Šimáček - 
16. července 2017
05:40

Je svobodný, nezadaný. Tomio Okamura (45, SPD) na vztah nemá momentálně čas. O jeho bolestivém rozchodu s Monikou Talašovou, ale i jeho zálibě v posilování a fitness mluvil v pořadu Osoba blízká Okamurův nejlepší přítel Ota Ledvinka. Poznali se před 22 lety. Když Okamura provázel po Praze japonské turisty.

Už několikrát ho zneužili. Poučil se, není prý tak naivní, říká o Tomiu Okamurovi Ota Ledvinka. Znají se již přes dvě desítky let. Okamura vodil Japonce na Staroměstském náměstí v Praze do obchodu se suvenýry, kde pracoval jeho nyní nejlepší kamarád.

Dnes chce česko-japonský politik a podnikatel Okamura uspět ve volbách. Ve volném čase pak dře v posilovně na Praze 2, kde se pořad Blesk.cz natáčel. „Honí svaly“ a shodil 20 kilo, zmínil jeho přítel Ota. A nechal nahlédnout do Okamurova soukromí.

VIDEO: Okamurův nejlepší přítel: S Monikou to tak asi dopadnout muselo

O ženách i rozchodu

Pro Tomia Okamuru to byl bolestivý rozchod. Vztahu s mladou a krásnou Monikou Talašovou, která ho doprovázela během minulých kampaní, však odzvonilo.

„Tomio z toho samozřejmě neměl radost, ten vztah chtěl budovat. Na druhou stranu, jak je vytížený, nemohl dělat žádné ústupky, které asi po něm byly požadovány, aby se víc věnoval soukromí. On nemohl a asi to dopadlo tak, jak to muselo dopadnout u takhle vytíženého člověka, který se nevěnuje přítelkyni, jak by očekávala,“ řekl Blesk.cz Okamurův nejlepší kamarád Ota.

Tomio Okamura s expartnerkou Monikou Talašovou Tomio Okamura s expartnerkou Monikou Talašovou | Foto Blesk - Petr Novotný

A jak to má Okamura se ženami dnes? „Jsem nezadaný, jsem svobodný a plně se soustředím na ten výsledek v říjnu. To mě vytěžuje absolutně na maximum,“ zmínil poslanec.

Odreagovat se nyní Okamura vyráží hlavně do posilovny, kde se pořad natáčel. Začal na sobě hodně „makat“ - a to i ve spolupráci s kulturistou, trenérem a blogerem Filipem Grznárem. Okamura se s vlastním progresem neváhá pochlubit ani na sociálních sítích. I tím je na české politické scéně úkazem. Fotky do půl těla a se zatnutými svaly nejsou u politiků obvyklé.

„Úplně ho za to neobdivuju, ale spousta např. žen, které si všimly změny v jeho postavě, v tom vyrýsování svalů, ty to kvitují,“ usmívá se Ota.

Chladné vztahy k bratrem

V politice se Okamura prezentuje vyhraněnými, mnohdy až extrémními názory - například ohledně migrantů. Podepsaly se přitom i pod napjaté vztahy v jeho rodině.

Okamura měl dobrý vztah se svou zesnulou matkou, za dobře je i se svým vážně nemocným otcem, který žije v Japonsku, poznamenal Ota. Se starším bratrem Hayatem, který se vydal kandidovat za KDU-ČSL, to je však horší. „Tam jsou ty vztahy trochu chladnější. Mají různé názory a tam se to promítá i do těch vztahů,“ říká Okamurův přítel.

Tomio Okamura se svým otcem, o kterého se stará i přímo v Japonsku, kam za ním létá. Tomio Okamura se svým otcem, o kterého se stará i přímo v Japonsku, kam za ním létá. | Archiv T. Okamury

Japonský rys Okamury? Srká v restauraci

Okamura byl za otcem v Japonsku nedávno, létá tam jako morální i finanční pomoc, zmínil jeho kamarád. On sám má blízko k japonské kultuře, v Japonsku byl zhruba dvacetkrát.

S Okamurou však (zatím) ani jednou. „My si to pořád slibujeme. Slibujeme si to už možná 15 let, až bude mít on volno, já volno. Teď zrovna nedávno jsme se o tom bavili, že už musíme. Že si to opravdu užijeme, protože tu zemi známe, už víme kam jít, co si tam užít, co tam stojí za to vidět. Ale když tam jedou dva chlapy, tak je to lepší, než když tam jedu služebně,“ uvádí Ota.

Okamura, který se narodil v Tokiu, žil v Japonsku devět let. Po matce je z Moravy. Podepisují se na něm však nějak i jeho asijské kořeny? V pověstné japonské pracovitosti, tvrdí Ota.

„U stolování někdy rozpoznám, že je Japonec. Protože mají prostě jiné návyky. Říkám mu: Když jsme doma, v pohodě, když jsme v restauraci, nesrkej to. Tady to Češi nechápou, naopak v Japonsku je to známka, že vám to chutná,“ prozradil Ota.

Podle něj jde o věc, kterou nedokázal nevymýtit ani za 20 let přátelství. „On to samozřejmě ví, on je Čech. Na druhou stranu mu někdy vyčítám, že si vzal i ty špatné návyky z české strany - je málo dochvilný. Říkám mu: Kdybys byl jako Japonec, nemůžeš přijít každý den pozdě,“ dodává Okamurův přítel. 

amej ( 17. července 2017 14:57 )

Pane redaktore, "dva chlapi" se nepíše s ypsilonem. pro pána Jána, vždyť vás to živí!

tgbg ( 17. července 2017 13:34 )

SPD a Tomio je dobytek je nevolitelný.

renataren ( 16. července 2017 20:24 )

Předtím byl postavou úplná s.račka... Teď je to lepší, žádný zázrak, ale dobrý...

ppadys13 ( 16. července 2017 19:42 )

Volím SPD a Tomia,ostatní dobytek je nevolitelný.

sores ( 16. července 2017 11:13 )

Fuj, nesnesla bych u stolu chlapa co se chová při jídle jako do.by.tek! Mlaskání,srkání,krkání dělají jen p.ra.sata bez inteligence. V Česku se to prostě nedělá!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa