Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Okamurovy malůvky při projevu Zemana: „Program na ploše,“ vzkázal

Autor: val - 
21. prosince 2016
20:55

Poslanec Tomio Okamura (nez.) patří k věčným pochlebovačům prezidenta Miloše Zemana, což rád dává na odiv. Ten tam byl ale jeho zájem, když hlava státu před pár dny řečnila ve Sněmovně k návrhu rozpočtu na příští rok. Místo aby Okamura poslouchal, kochal se kresbami neznámého původu v počítači. Poslancova asistentka ale odmítá, že by nedával pozor. 

Fotografie pořídil poslanec Karel Fiedler, toho času rovněž nezařazený. Do Sněmovny však vstoupil s Okamurovým Úsvitem. Pak se spolu ale rozkmotřili.

Okamuru, který jindy rád upozorňuje na názorový soulad s prezidentem a jehož strana Svoboda a přímá demokracie (SPD) dokonce šla do krajských voleb společně s Velebovými zemanovci (SPO), nachytal, jak se během Zemanovy rozpravy sklání nad podivnými malůvkami. 

Tomia Okamuru prezidentův projev nezaujal. Tomia Okamuru prezidentův projev nezaujal. | Facebook Karla Fiedlera

„Nebyla by to naše Poslanecká sněmovna, kdyby v ní nebyl i jeden, no, řekněme nezdvořilý šašek, který během proslovu prezidenta vyřizuje maily, počítá lajky na svém Facebooku a prohlíží si jakési komické obrázky. Poslouchat projev prezidenta bez reflektoru kamer holt body nepřináší,“ okomentoval to Fiedler na Facebooku.

Asistentka: Jen program na ploše

Na Okamurovu obranu nutno říct, že i další politici, včetně vládních, se během vystoupení věnovali svým elektronickým zařízením. Záhadou však je, čím se Okamura zabýval, když měl před sebou obrázek s kresbou obrýleného obličeje. „Kolega Okamura se zřejmě po volbách chystá na kariéru designéra v oční optice,“ glosoval to Fiedler.

Tomia Okamuru prezidentův projev nezaujal. Tomia Okamuru prezidentův projev nezaujal. | Facebook Karla Fiedlera

Sám poslanec se k věci nevyjádřil, jeho asistentka Marcela Zýchová ale pro Blesk.cz odmítla, že by Okamura nedával pozor. „Pan poslanec Okamura samozřejmě sleduje projev prezidenta. To, co vidíte, je program, který běží automaticky na ploše jeho počítače,“ vysvětlila.  

salto ( 22. prosince 2016 09:53 )

Pan ctihodný poslanec Karel Fiedler se nezapřel - práskačství a udavačství je mu vlastní, inu nadčlověk

Hunt ( 22. prosince 2016 09:41 )

zdenekk:

tgbg ( 22. prosince 2016 09:40 )

Pan orietálec piTomio Okamůra si kreslí nové oči místo těch svých šikmých.

Hunt ( 22. prosince 2016 09:39 )

krátkonos z 00:Chrchlem tě pojmenovala tvoje matička,když tě vyblila na chodník!

Hunt ( 22. prosince 2016 09:35 )

krakonos00:Cože?Není ti rozumět,nejdřív si stáhni z duté makovice igelitku z Kaufiče a nasaď si zubní protézu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa