Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman: Armáda je připravena vyslat 1500 vojáků kvůli uprchlíkům na hranice

Miloš Zeman na vojenské základně v Náměšti nad Oslavou
Miloš Zeman na vojenské základně v Náměšti nad Oslavou  (Autor: Foto Blesk - Jiří čada)
Autor: simao - 
2. srpna 2015
13:11

Prezident Zeman se netají tím, že dle jeho názoru může dojít k tomu, že na hranice bude muset být vyslána armáda, aby bránila Česko před přívalem uprchlíků. Sešel se proto i s náčelníkem generálního štábu Josefem Bečvářem, který mu potvrdil, že armáda je připravena vyslat na hranice 1500 vojáků.

Do Česka stále proudí další a další uprchlíci, kteří naši zemi berou povětšinou především jako přestupní stanici. Prezident Zeman se nedávno nechal slyšet, že podle něj nastane doba, kdy bude státní hranice nutné hlídat se zbraní v ruce - tedy povolat k jejich ostraze armádu.

"Myslím si, že jednou nastane čas, kdy budeme muset povolat armádu ke střežení naší státní hranice, což je koneckonců úkol každé armády," upozornil Zeman při odhalení busty francouzského exprezidenta Mitteranda v Praze.

Zeman nyní ve 3. díle pořadu S prezidentem v Lánech prozradil, že se sešel i s generálem Bečvářem. "Setkal jsem se také s náčelníkem generálního štábu generálem Bečvářem, který mě informoval, že armáda je připravena poslat na hranice asi patnáct set vojáků," uvedl Zeman.

Některé státy či instituce se však snaží vymyslet jiná řešení – nejviditelnější a také nejdiskutovanější jsou kvóty na přistěhovalce či maďarský plot proti nelegálním imigrantům. Co si o nich Zeman myslí? "Nechť se EU brání na svých vnějších hranicích," uvedl Zeman, který podpořil akci Frontex, ochranu vnějších hranic EU. "Těmto lidem nejlépe pomůžeme na jejich území," uvedl Zeman o uprchlících.

Podle Zemana bychom měli pokračovat i v zasahování proti teroristickým státům, především Islámskému státu. "Budu teď v New Yorku na Valném shromáždění a budu usilovat o to, aby se obnovili tzv. modré helmy, to znamená jednotky OSN, které by ovšem měly protiteroristickou funkci a které by byly složeny ze speciálních sil, rangerů atd. a místo masivní okupace by likvidovaly teroristické výcvikové základny. To je  zapotřebí. Nikoli někam vtrhnout s tanky, dělostřelectvem a pěchotou," uvedl Zeman. 

CELÝ ZÁZNAM ROZHOVORU S PREZIDENTEM MILOŠEM ZEMANEM Z LÁN NAJDETE ZDE>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ylatouf ( 4. srpna 2015 06:47 )

Armáda stojí spoustu peněz a má sloužit k obraně země.Než se ti olampasovaní kašpaři domluví tak je po Česku.

oldedek ( 3. srpna 2015 11:24 )

Ty jeho "povídačky a vysvětlovačky" ke zmetkovi Mynářů jsou vychytrale mazané - např. "Ani vy pane redaktore, dokonce ani já nejsme realitní makléři - proto to špatně hodnotíte..." - že jím není rozumbrada Zeman to mi je jasné, ale že ten "šikovnej" obchod hodnotilo několik velice známých makléřů jako švindl, to si mu redaktore ani trochu nepřipomněl... Nebo : Za délku prověřování Mynáře nemohu - to ta komise ... No a to je ten Mynář jedinej u nás v republice nebo ho má ten ZMETEK nějak "šikovně za něco" v hrsti - mohu si to z té trvrdohlavosti Zemana BRÁNIT MYNÁŘE jen domýšlet ... A co to majetkové přiznání - to není Milouš jeho nedostatek ale TVOJE ohromná chyba - ty nám furt a furt zdůrazňuješ jak chceš kontrovat zlodějský zmetky a sám ... Přitom Šloufa, kamaráda, člověka, který tě dostal na Hrad ale vůbec i do politiky, si vyhodil raz dva ...!!!!!!

valkaamir ( 3. srpna 2015 00:35 )

Pisi o tom porad a s Panem presidentem souhlasim .Ale je v tom i hacek ?Rozhoduje spis Sobotka nejvetsi zastance organisace NATO. A co ted ?My jako ovce se zapsali do teto organisace v dobrem predsevzeti Miroveho usili.Ale jak vidime upletli jsme si sami na sebe Bic.Jsme cleny NATO co zeneme tyto uprchliky k nam a zajistujeme spoli s narizenim EU jejich pohodli a jistotu ze bez valky se dostanou tito fanatici do nasich zad a umoznime jim nicit nasi kulturu. Proc to pisi , jen premyslejte . V Poslednich letech jsme rozvrtali mnoho muslimskych statu v cele USA za ucelem znicit jejich Diktatury .10-20 roku tomu tak nebylo a Evropa byla pomerne v klidu .Temi nasimi vpady jsme roztrhali jejich 1000 letou strukturu tamnich Diktatoru., drzet svuj stat zeleznou pesti .Pichli jsme do vosiho hnizda .Proto ta nahla Emigrace .Davame miliardy na zbrojeni a vnucujeme Demokracii temto statum. Jiste vidite nasi uvedomelou Blbost .Radikalove a ostatni Muslimove vidi v techto zapadnich agresich svou prilezitost co jim kaze Allah ze bez boje obsadi Evropske staty a jeste s nasi pomoci.My se svoji inteligencni schopnosti jsme asi netusili ze se to stane ze? Oni to maji v Koranu [My je napadnem a stoji nas to silene penize a oni bez penez a s nasi pomoci napadnou nas .]Tady je pravda a souvisi to jeste dal s politickou invazi USA na Evropu ale to nebudu ted rozebirat. A kdyz mi neverite tak co rika EU ve svem prohlaseni .Nemuzeme vratit Muslimske utecence zpet nebot je tam valka.Co jaka valka, vzdyt jsme to udelali my ,Tak zastavme tu valku .Nedavejte radikalum zbrane Nebudme na jejich strane odboje proti jejich Diktaturske vlade jako Assad v Syrii ,Iraku dnes ad se tam tedy vibiji sami i z nasi viny .Turecko prece ma USA zakladny na uzemi a dalsich desitky kolem .Odejitt z techto statu, jako je treba 17 tiletym Afganistanem ,Syrii ,Iraky ,Jemenu,Zrusit kontakty s Arabii .Lybii a Israelem.A BUDE KLID .Jinak se budeme tesit na nasi zdemolovanou zemi se zakonem SHARIA.

egyptanka ( 2. srpna 2015 21:16 )

hejhej:

hejhej ( 2. srpna 2015 16:33 )

lug70: Celá vláda nestojí za nic a ti ubožáci z TOP09 a ODS jsou politické mrtvoly, jejich názor většina lidí nebere vážně. Prezident mluví jasně a k věci. Ne jako Sobotka, který dlouho žvaní a dohromady nic neřekne, stejně tak Zaorálek a Chovanec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa