Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hudeček: TOP 09 se mě zbavila, jdu učit!

Tomáš Hudeček odchodu z TOP 09 nelituje.
Tomáš Hudeček odchodu z TOP 09 nelituje.  (Autor: ČTK)
Autor: bru - 
28. července 2015
13:41

Bývalého pražského primátora Tomáše Hudečka už politika tolik nebere. Svůj život nasměroval mezi studenty, kterým chce přednášet. Pohybovat se bude mezi třemi univerzitami. To ale není jeho jediná ambice, začne se totiž orientovat na východ.

„Pokud se ve státech v oblasti východní Evropy, které usilují o vstup do Evropské unie, objevila touha přijmout někoho, kdo jim může pomoci se rozvojem, tak jsem přesvědčený, že se to má dělat na úrovni měst. A že to má dělat Česká republika. Takže v tomhle se teď angažuji,“ řekl Hudeček v rozhovoru pro aktuálně.cz.

TOP 09 se mě zbavila

„Relativně krátce poté, co – to správné slovo asi je, že se mě strana zbavila – jsem zjistil, že je to správně, protože jsem do stranické politiky evidentně úplně neseděl,“ doplnil pro web bývalý primátor.

Strana si podle něj potřebovala udělat alibi a aby ji to nezničilo, nazvali ten krok „dobrovolným odchodem“. „Četl jsem si potom v novinách jejich výroky a byla to pro mě nová zkušenost. A musím říct, že z dnešního pohledu rozhodně dobrá,“ dodal Hudeček.

Z kanceláře primátora do učebny

„Byl jsem oslovený několika univerzitami. Dokonce mi řekli velice příjemnou věc, která by před třemi lety určitě nezazněla: Měli bychom o vás zájem a vyberte si, co byste chtěl učit. Budu tedy přednášet o veřejné správě,“ představuje Hudeček své plány.

Mimo to se chce zabývat i konkurenceschopností měst. Těšit se na něj můžou studenti na Masarykově ústavu ČVUT, na Národohospodářské fakultě VŠE a Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy.

zauber ( 28. července 2015 15:58 )

Nevím co a nevím koho bude moravský machr Hudeček učit, ale vím zcela jistě, že by je moho učit vy-ch-canosti a škůdcovství. Protože vy-ch-canost a škůdcovství jsou hlavní kvalifikací strany TOP09.

salto ( 28. července 2015 15:20 )

TOP 09 by se měla nejdříve zbavit sebe sama

moiaza ( 28. července 2015 14:02 )

 Hudeček měl stejně Topku jen jako výtah k moci. Jako dříve měli soudruzi KSČ. Potřeboval se dostat do vysoké politiky a také se dostal. Jiní amatéři, komedanti a herci zase vlezli do ANO a zatím se drží. Možná jen Hudeček zvolil špatný výtah.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa