Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ODS naruby: Zrádce Hrdlička pryč! A potáhne Němcová s Klausem do voleb?

Zrádce Hrdličku chce ODS vyloučit, naopak se chtějí začít kamarádit s Václavem Klausem!
Zrádce Hrdličku chce ODS vyloučit, naopak se chtějí začít kamarádit s Václavem Klausem!  (Autor: archiv Blesku, ČTK)
Autor: sch - 
9. srpna 2013
16:03

V pražské ODS to v posledních dnech a potažmo týdnech docela vře. Nejdřív se vyměnilo vedení, když rezignoval Nečas, ve středu zradili svoje kolegy a v klubu skončili poslanci Florián a Úlehla a teď má na kahánku i lobbista Tomáš Hrdlička! Možná ho Miroslava Němcová symbolicky vymění za Václava Klause!

Pod lobbistou Tomášem Hrdličkou se židle kýve od středečního hlasování, kdy poslanci Jan Florián a Tomáš Úlehla zradili svoje kolegy a nehlasovali proti Rusnokově vládě, zároveň tím rozbourali stojedničku. Právě Hrdličku označili za jejich „komplice“.

Předseda pražské ODS Bohuslav Svoboda navrhl vyloučení Hrdličky, který měl údajně stát za změnou názorů Floriána a Úlehly. Již před začátkem jednání novinářům řekl, že si je vědom, že prosazení tohoto názoru bude "nesmírně těžké".

Florián se již ve čtvrtek vzdal členství v ODS. Svoboda přesto přednesl návrh na jeho vyloučení, aby strana dala jasně najevo, že podobné lidi ve svých řadách nechce.

Kamarádství s Klausem?

V následujících dnech nejspíš dojde ke zdařilé výměně, protože pokud se strana zbaví rebelů a zrádců, mohla by si tím spíš polepšit, kdyby začala spolupracovat s exprezidentem Václavem Klausem, bývalým občanským demokratem.

Předseda strany Martin Kuba i Miroslava Němcová připustili, že by v budoucnu mohli s Klausem navázat spolupráci. I samotný Klausův tajemník Ladislav Jakl připustil, že by exprezidentův zásah straně pomohl. Že by se ale vrátil do strany jako takové, se Němcové příliš nelíbí.

Němcová by zároveň vedle spolupráce s Klausem mohla vést stranu do předčasných voleb.

Do ODS šťouchl i Moravec

Na výměnu reaguje s nadsázkou i moderátor České televize Václav Moravec: „Oddělení lidských zdrojů v ODS se činí: ODS vylučuje Tomáše Hrdličku a povolává Václava Klause. Inu, tomu se říká obroda,“ píše na Twitteru.

hejhej ( 10. srpna 2013 19:57 )

Němcová a Kuba se chovají stejně, jak komunisti před r.1989. Kdo neposlechl stranu ,byl potrestán. Na druhé vyřvávají, že mají členové jednat podle svého nejlepšího vědomí. ODS a TOP09 NEVOLÍM!!! Je to banda prospěchářů a zlodějů

autentickej ( 10. srpna 2013 14:18 )

Jak úsměvné jsou zdejší komentáře hlupců. Neznám-li správně cizí slovo, tak ho nepoužívám !

malenabald ( 10. srpna 2013 13:18 )

a v čem je zradil?

aluman ( 10. srpna 2013 11:43 )

pepazdp ( 10. srpna 2013 01:00 )

Proč by to dělal. Tam by byl nula, tady bude zase king

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa