Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslanec Babák: Machroval, dostal nakládačku, pak brečel

Autor: šim, mull, kos, red - 
31. srpna 2011
10:59

Poslanec Michal Babák (36, VV) se dostal do rvačky v pražské restauraci. Podle očitých svědků opilý na baru obtěžoval jednoho z hostů a začal se s ním prát. "Machroval, tak dostal do držky," řekl Blesk.cz člověk, který byl svědkem potyčky. Babák pak chtěl utéci, při tom zakopl, upadl a o stůl si vyrazil zuby. Když přijela policie, rozplakal se.

Co se přesně stalo? K potyčce v oblíbeném pražském baru došlo krátce po půlnoci. Podle svědků události poslanec Babák údajně slovně provokoval jednoho z hostů, s nímž se pak začal dokonce prát.

"Úplně opilý obtěžoval lidi. Napadl na baru hosta, začal se s ním prát. Když se je snažili dát od sebe, tak chtěl utéci. Upadl hlavou na sůl a vyrazil si zuby. Poté co přijela sanitka a policie, se Babák rozbrečel," řekl Blesk.cz host podniku, který celý incident viděl.

Stálý host podniku Blesk.cz řekl, že sem Babák v poslední době často chodil. „To by zas tak nevadilo jako to, že měl potřebu se před hosty neustále povyšovat a machrovat. Navíc to vypadalo, že se asi bude chtít stát štamgastem a někoho takového tam každý den opravdu nepotřebujeme,“ nechal se slyšet svědek události.

Když už jeho neustálé vytahování a provokování přesáhlo únosnou míru, dostal prostě do držky. Citliví pražští intelektuálové ho mezi sebe nepřijali. Teď už se snad štamgastem v Blue Lightu chtít stát nebude,“ dodává spokojeně host.

Rváči se udobřili

"Během včerejšího večera jsme řešili banální osobni spor, který vyvrcholil zbytečnou fyzickou potyčkou. Dnes jsme spor vyřešili osobním rozhovorem a tím považujeme celou záležitost za uzavřenou," stojí v prohlášení na stránkách Věcí veřejných, pod kterým je podepsaný Michal Babák a druhý z aktérů incidentu Jarolsav Háša.

Jeden z vyražených předních zubů poslance Babáka Jeden z vyražených předních zubů poslance Babáka | TV Metropol
Zuby si vyrazil o stůl

Babák podle informací TV Metropol přišel o dva přední zuby a utržil několik monoklů. Jeden ze zubů půjde do dražby a výtěžek poputuje na charitu. Když se Blesk pokoušel Babáka kontaktovat, opakovaně nezvedal telefon.

Mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová potvrdila výjezd záchranky na Staré Město do Josefské ulice po úterní půlnoci, ale další podrobnosti sdělit odmítla. "Nemám souhlas tohoto pacienta podávat jakékoli bližší informace," řekla.

"V Josefské ulici došlo k potyčce, u které byl jeden člověk lehce zraněn. V současnosti zjišťujeme další podrobnosti," sdělila Blesk.cz pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Slavil Babák znovupřijetí do strany?

Babákovi jen pár hodin před napadením bylo znovu obnoveno členství ve Věcech veřejných. To mu bylo pozastaveno v květnu proto, že nebyl schopen doložit původ peněz, které poskytl straně.

V dubnu se tím "proslavil", když vyšla najevo jeho štědrost vůči domovské straně. Během dvou let prošlo z jeho soukromého účtu na účet VV 11,5 milionů korun, z nichž 7,8 vložil Babák na svůj účet hotově a hned odeslal na účet VV. Babákovi se to zatím nepodařilo rozumně vysvětlit. Tvrdí, že 6,5 milionů byl dar straně a 5 milionů byla půjčka. Nařízený forenzní audit podle informací iDnes.cz zjistil, že Babákovy finance jsou v pořádku.

Klasnová: Babák se sám vytrestal

Zda se bude incidentem zabývat předsednictvo VV zatím není známo, uvedla místopředsedkyně strany a Poslanecké sněmovny Kateřina Klasnová. "Podle mě se ale pan poslanec Babák vytrestal sám už tím, že přišel o zuby," uvedla.

"Já moc doufám, že klukovina a rvačky Michala Babáka se na předsednictvu řešit nebudou," řekl místopředseda VV Tomáš Jarolím. "Poslanec Babák mě zajímá ve vztahu k tomu, jak pracuje ve sněmovně, a ne co dělá večer v hospodě. Pokud bránil slabšího nebo čest ženy, tak to dokonce i chápu," dodal Jarolím.

korektor ( 1. září 2011 12:00 )

Začalo to pokusným balónkem Grossem, když se nic nestalo přišel Topolánek s Dalíkem. Není se čemu divit, že si tenhle "finanční génius" okamžitě uvědomil, že když to prošlo jim, projde to jemu taky. Z názorů voličů si tato "elita" nedělá vůbec nic. Nač dokldat majetky a původ sedmi místných částek. Oni si mohou dělat co chtějí, to nám ukazují dnes a denně. Bohužel nejsme v Jižní Americe, kde by již dávno byli všichni za mřížemmi. A to v lepším případě.

komentator ( 1. září 2011 09:36 )

Finanční "mág" strany VV Babák, který nosil na účet strany VV miliony korun v igelitkách si zřejmě myslí, že mu všechno projde. V baru Babák machroval a dostal do "držky" Pokud jde o policii a finanční úřad tak ty Babáka "šetří"! Zřejmě nikomu nevadí, že silně zadlužený Babák (hypotéky atd přes 10 milion korun), sponsoruje vlastní stranu miliony korun. Kde vzal silně zadlužený Babák ty miliony na sponsorování strany VV ? Navíc, copak nevadí, že Babák opakovaně ukládal statisíce korun v hotovosti na účet strany VV? Nešlo o praní špinavých peněz? Vždyť banky by měly registrovat úložky v hottovosti již v řádu desetisíců korun!! Nebo se měří dvojím metrem?

jaramila ( 1. září 2011 08:28 )

Hrozná fotka! Vypadá na ní jak čerstvě vytaženej utopenec!

crakazasecrak ( 1. září 2011 05:45 )

TEN MÁ K LÁ S NÝ ÚSMĚV... DOSTAL NAKLÁDAČKU OD STOLU!! STŮL OKAMŽITĚ POPRAVIT !! ROZŠTÍPAT HO NA TŘÍSKY!!!

crakazasecrak ( 1. září 2011 05:44 )

VEŘEJNÝ VV BLBCI

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa