Kam až jsou šmejdi schopní zajít? O tom, že neznají hranice, už deník Blesk mnohokrát psal. Tohle ale překračuje všechny meze! Děsivé svědectví spolu s fotografiemi a videem poskytla deníku vnučka B. L. (26), která se spolu se svou babičkou zúčastnila středeční předváděcí akce v hotelu Černigov v Hradci Králové.

Byznys nad zdraví?

„Bylo tam patnáct seniorů a jedné z nich, paní R., bylo už od začátku akce špatně," popisuje studentka. Předváděčku vedl prodejce Václav Brejla, který je spolumajitelem firmy Bremi International a podle našich informací v současné době dělá pro firmu Beck. "Bylo to asi tak čtvrt hodiny po začátku, když manžel té paní řekl, že jdou domů, protože jeho paní je stále hůř. A pan Brejla ho ledabyle odbyl slovy: No dobrý. A zapáleně pokračoval v nabízení nějakého zájezdu do Itálie." líčí vnučka.

Když se ale zesláblá seniorka zvedla, zamotala se jí hlava a klátila se k zemi. „Na židli jsem jí musela pomáhat. Pan Brejla, očividně rozčarován, že mu někdo narušuje jeho prezentaci, dal paní sklenici vody a jen prohodil, že musí vydržet, než to dopoví a vrátil se zpátky na své řečnické místo. Byla jsem v šoku, jak se zachoval! Paní bylo stále hůř, nemohla se ani zvednout, a chtěla pryč z místnosti, tak jsem vzala telefon a zavolala záchranku," popisuje otřesný zážitek slečna B. L.

Bezcitný šmejd

Bezcitný šmejd Záchranáři přijeli do pár minut a paní, která měla hluboký hypoglykemický záchvat, převezli okamžitě do nemocnice. „Ten šmejd ani nezaznamenal, že jsou na místě záchranáři, kteří stařenku »křísí«. Věnoval se totiž plně svému byznysu a za plentou přemlouval své další oběti, aby si koupily výhodný zájezd do Itálie. A tak jsem vzala mobil a natočila to,“ dodává vnučka s tím, že nechápe, jak někdo může být tak bezcitný a ne ochotný.

Seniorka mohla umřít!

„Pokud se osobě, která má hluboký hypoglykemický záchvat, nepomůže, může zemřít. Může totiž dojít k zapadnutí jazyka, vdechnutí obsahu v žaludku a také k nedokrevnosti mozku,“ vysvětluje internista z pražské Thomayerovy nemocnice Pavel Kohout

Šmejdská firma Bremi

Václav Brejla je jednatelem společnosti Bremi International, která vznikla v roce 2001. U České obchodní inspekce má velký škraloup za to, že prodávala nekvalitní a předražené papiňáky, které při používání vybuchovaly! Blesk již psal o paní Danuši (66) z Brna, které tlakový hrnec po druhém vaření explodoval a popálil jí záda!

Fotogalerie
8 fotografií