Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarádka Petra K. bojuje na vlastní pěst: Už dluží statisíce, píše ministrovi

Autor: et - 
18. září 2013
15:13

Situace Petra K. (35) »vězněného« v egyptské Hurghadě není lidem v Česku lhostejná! Ani 50 dní po smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) se egyptské úřady nevyjádřily k zadržování Petra, natož k celému případu. Jeho kamarádům v Česku už dochází trpělivost.

Již přes pět a půl tisíce lidí ve spontánní elektronické petici žádá: „Pomozte svému nespravedlivě zadržovanému občanovi s návratem zpět do své rodné země!!“

Krutý žert: Podpis i Moniky K.

Kromě podpisu Moniky K., který zavání krutým »žertem«, se ale podepisují lidé z celé republiky! Mnoho z nich se podivuje nad liknavostí egyptských vyšetřovatelů a nečinností českých úřadů.

Celá záležitost se teď dostala elektronickou cestou do rukou ministerstva zahraničí. Blesk získal z tajného zdroje exkluzivně text dopisu, který odeslala přímo autorka petice! „Petici jsme obdrželi a nyní ji vyhodnocujeme. V komunikaci s Egypťany samozřejmě zdůrazňujeme situaci pana K.,“ řekla mluvčí ministerstva Johana Grohová.

TEXT DOPISU ODESLANÉHO NA MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ
Vážený pane ministře,
 
zasílám Vám odkaz na petici, kterou jsem založila na podporu kamaráda Petra K., který je stále zadržován v Egyptě od 30.7.2013. Jak jistě víte z médií, tohoto dne byla rodina K. na dovolené v Egyptě v Hurghadě a během prázdninového pobytu rodiny zde zemřely jeho manželka Monika K. a dcera Klárka K..
 
Od této doby je p. Petr K. v Egyptě (bez jakéhokoliv obvinění) bez možnosti vycestovat ze země a vrátit se do své rodné České republiky.
 
Žádám Vás tímto, abyste pomohl našemu českému občanovi vrátit se zpět do své rodné země.
 
V současné době panu K. vznikají dluhy za ubytování a stravování a částky se pohybují ve stotisícových položkách. Nemluvě o psychické újmě, kterou si zde prochází.
 
Nelíbí se mi, jak se náš stát v tomto případě chová ke svému občanovi, proto jsem založila petici a pokud se na ni dobře podíváte, již ani pěti tisícům podepsaných občanů není osud pana K. lhostejný. A komentáře u petice bych Vám taky vřele doporučovala si přečíst.
 
Zde je slíbený odkaz na online petici>>
 
Prosím o brzkou odpověď, jak se Vaše Ministerstvo k celému případu postaví a žádám o pomoc a větší angažovanost naší země a Vašeho ministerstva v tomto ojedinělém případě. Děkuji.

lalaila ( 2. října 2013 12:59 )

an.manchester:Ty jsi tak hloupá, až to bolí. Nejsem ani ta jeho tzv.kamarádka ani nikdo z rodiny. Přečti si po sobě co jsi napsala a pak si dej aspon 4 facky. Chlapec si žije nad poměry v krásném hotelu: Myslím, že ho velmi rád vymění za svůj byt v Karviné a sám si bude hradit svoje náklady.Vstříknout louh do žaludku? To nedokáže mnohdy ani lékař, aby se přes břišní stěnu trefil rovnou přímo do žaludku a mimoto by vpich jistě neušel pitvajícím egyptanům. Ta jeho tzv. kamarádka a dle tebe i milenka nevybírá a nevím ani o nikom jiném, že by na Petra vybírala peníze.Pobyt Petrovi hradí z jeho pojistky Cestovní kancelář a letenku zpět měl rovněž zaplacenou v ceně zájezdu. Takže se prober, hlava je na to, aby přemýšlela a ne dedukovala takový nesmysly ,co jsi tu napsala.

andrysovic ( 24. září 2013 09:22 )

Teď jen stačí založit konto,aby ti co věří v jeho nevinu začali posílat peníze a vrah bude za chvíli milionářem.Jen ať si hodí mašli ten darebák,hraje na city lidí,lže jen co otevře ústa a hlupáci mu to baští,nedělejte z Egypťanů tupce,oni dobře vědí co dělají a proč ho tam zadržují.A ví to i on.Má od strachu u zadku bobky,myslel si,že mu to vražda vyjde a ejhle ona nevyšla tak se tam klepe jak osika. Jen ať mu dají ,co mu patří,už za to,že jim neposkytl pomoc,nezajímá se o to,aby se to vyšetřilo jeho starost je se dostat domů.Jednoznačně vrah.

emyd ( 21. září 2013 07:03 )

Zadivam se mu do oci a proste mu nemohu verit, rika se oci ,okno do duse

emyd ( 21. září 2013 07:01 )

Zadivam se mu do oci a proste mu hemohu vefit,rika se oci ,okno do duse

cinderella1 ( 19. září 2013 07:08 )

ok, thanks morissey

Zobrazit celou diskusi