„Na závěr si každý odnese tyto pochoutky: 4x jitrnice, 4x jelítka, 1 ks tlačenky, 1 kg vepřové kýty, 1 kg vepřového bůčku,“ sliboval leták. Hnus v podobě vakuového balíčku přinesl jeden z účastníků několikahodinové akce, během které prodejci nutili seniory k nákupu vysavače Arnika za 60 000 Kč, do redakce.

Blesk požádal renomovaného lektora vaření Jana Hajného o posudek. Hajný netušil, co ho čeká. Předložili jsme před něj balíček a kuchař znervózněl. „Nelíbí se mi, že produkt není řádně označen – chybí datum zabalení, datum spotřeby a při jakých teplotách se má výrobek skladovat,“ stačil říct, než sáček rozříznul a místností se začal linout smrad.

„Už na první pohled to vypadalo nevábně, ale tohle je strašný,“ přiznal. „Rozhodně bych poukázal na to, že v jednom balení je výrobek určený k tepelnému zpracování (jitrnice, jelito) společně s uzeninou, která už tepelně zpracovaná je. Když opomenu kvalitu masného výrobku, která je mizivá, ke konzumaci bych ho rozhodně nedoporučil. Tohle rozdávat lidem mi přijde nechutné,“ zhodnotil nadílku zkušený kuchař.

Video
Video se připravuje ...

Dáreček z předváděčky by do pusy kuchař Jan Hajný nestrčil Petr Soukup, Kristýna Léblová

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.

Fotogalerie
5 fotografií