„I já jsem byla použita, podvedena a okradena o peníze od Beck Czech s. r. o.,“ píše seniorka z Vysočiny v dopisu do redakce deníku Blesk. A hned v zápětí dodává, o kolik ji povedení prodejci obrali.

Jednou to bylo 18 a půl tisíce, podruhé to bylo dokonce přes dvacet tisíc. A za co jiného než za nefunkční šmejdy, které jsou v klasické nabídce. Malý vysavač, konvice, masážní polštář, biolampa...

Místo dárku vysoká cena

„Když jsem podepsala smlouvu, které málokdo porozuměl, slibovali za to výhry, bonboniéry, dárky apod. Kde nic, tu nic. Jenom nehorázná suma k zaplacení,“ píše seniorka s tím, že o možnosti odstoupení od smlouvy do 14 dnů nevěděla.

Nepustili ji ze záchodu

Vyhozené peníze ale nejsou jediné, co seniorce zůstane navždy v paměti. „Jednali se mnou nehorázně, když jsem šla na toaletu, nesměla jsem se vrátit do sálu, že prý v sále spím atd.,“ píše v dopise.

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.