Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do Prahy přiletí tělo vojáka zabitého v Afghánistánu

Alexandr Vondra se zúčastní smutečního ceremoniálu na letišti.
Alexandr Vondra se zúčastní smutečního ceremoniálu na letišti.  (Autor: ČTK)
Autor: evak, ČTK - 
5. června 2011
08:25

V neděli odpoledne přiletí do vlasti tělo vojáka zabitého výbuchem improvizované miny v afghánské provincii Vardak. Letadlo s ostatky by mělo přistát na letišti v pražských Kbelích ve 13:00. Na letišti budou přítomni ministr obrany Alexandr Vondra a náčelník generálního štábu Vlastimil Picek, aby uctili památku zabitého vojáka.

Po příletu se na letišti uskuteční smuteční ceremoniál, jehož se kromě Vondry s Pickem zúčastní další vysocí představitelé obranného resortu. Poté budou ostatky převezeny do střešovické vojenské nemocnice.

V úterý ráno afghánského času jeli příslušníci poradního a výcvikového týmu známého pod zkratkou OMLT na pravidelné setkání s místními obyvateli, jejich obrněné vozidlo Iveco však najelo na improvizované výbušné zařízení. Po výbuchu na následky zranění zemřel český voják a také afghánský tlumočník.

Exploze zranila i další dva příslušníky českého kontingentu. Těžce zraněný voják je od středy v Praze. Ošetřují ho lékaři ve vojenské nemocnici. Rodina si o jeho stavu nepřeje poskytovat žádné informace. Lehce zraněný velitel jednotky zůstal v Afghánistánu. Předpokládá se, že se vrátí zpět do služby.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

luccc09 ( 5. června 2011 18:53 )

no zrovna tvoje prachy. Spíš se jedná o almužnu. Denně tam nasazují svoje krky. !!!!!!!UBOŽÁKU !!!!!!

marmat ( 5. června 2011 16:28 )

Všichni čekají až se přestane schovávat s "křivou"páteří v nemocnici. JAK VIDNO VŠE JE OK-Tak ho můžeme zpovídat kvůli machinacím NEEEEE??? A NE ABY SE PŘEDVÁDÉL JAK HUSÁK, NEBO ŠTROUGAL...už tohle lidi dál ŽRÁT NEBUDOU... UŽ SI S NÁMA NEZAHRÁVEJTE -NEJSME VYPATLANÝ BLBCI, nebo cokoliv co potřebujete-TOHLE POHRDÁNÍ LIDMA UŽ SMRDÍ OBČANSKÝMI NEPOKOJI VELKÝHO KALIBRU !!!! P O Z O R !!!

gogo ( 5. června 2011 16:25 )

Normální lidé s tím nic neudělají. Ale nemusejí s tím souhlasit. Pokud jsou normální. Škoda, že těch "normálních" lidí není více. Pak by k takovým zvěrstvům nemuselo docházet...

gogo ( 5. června 2011 12:25 )

Vy souhlasíte s tím, že jsme součástí okupačních armád ? Že jsme součástí armád, které přepadají a okupují země, které nás nijak neohrožují ? To Vás nechává naprosto lhostejnou ? Jen proto že Ty bomby a rakety nepadají na Vaši hlavu a na hlavy Vašich dětí ? Tak já na rozdíl od Vás s tím nesouhlasím. Nesouhlasil jsem s německou okupací, nesouhlasil jsem se sovětskou okupací a nesouhlasím ani s žádnou jinou okupací kdekoliv na světě. Na rozdíl od Vás.....

kendex ( 5. června 2011 11:36 )

Jak mladí zmanipulovaní lidé ukazují, tak nepřítel si najde i jiné cestičky i bez boje a nastrčí mladé lidi, aby dělali po Evropě evropskou revoluci.

Zobrazit celou diskusi