Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ČR patří ke špičce v humanitární pomoci, říká eurokomisařka

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
30. května 2011
17:46

Česká republika patří k nejlepším členským zemím Evropské unie co se týče humanitární a rozvojové pomoci. Řekla to eurokomisařka pro mezinárodní spolupráci a humanitární pomoc Kristalina Georgieva.

Velký vliv na úroveň humanitární pomoci v ČR má podle Georgievy dobrá legislativa a náklonnost občanů k pomáhání lidem v oblastech postižených přírodními či humanitárními katastrofami.

"Česká republika je vůdcem mezi novými státy EU v rozvojové spolupráci a humanitární pomoci. Z 12 nových států je ČR zdaleka nejvíce zapojena do humanitárních akcí. Nejen co se týče finančních příspěvků, ale i v zapojení českých nevládních organizací," uvedla Georgievová.

Eurokomisařka do ČR přiletěla, aby diskutovala se zástupci ministerstva zahraničí a neziskového sektoru o zlepšení koordinace v rámci zahraniční pomoci. "Diskutujeme o českém příspěvku do humanitární pomoci EU a řešení nenadálých katastrof," upřesnila Georgieva. "Cílem je zlepšit spolupráci v reakci na nárůst počtu přírodních katastrof a intenzity válečných konfliktů," dodala.

crakazasecrak ( 31. května 2011 05:56 )

a pro svoje lidi NEMAJÍ!!!

arcaben ( 30. května 2011 20:42 )

nemám,co bych dodala

Zobrazit celou diskusi