Hilšer za Drahošem přijel i se svou ženou. Uvítal, že se Drahošovi podařilo uspět. "Kdybyste potřeboval nějakou pomoc, tak jsem rozhodně připraven," řekl. Drahoš podporu ocenil. "Hrozně si vážím, že jste sem přišel," řekl. Poděkoval Hilšerovi za rytířské soupeření a řekl, že pokud by uspěl Hilšer, podpořil by ho. Hilšera poté pozval k baru.

Po několika minutách do štábu dojel i Horáček. Drahošovi řekl, že má vynikající výsledek a vynikající předpoklady. "Všichni vás musíme podpořit, my, co chceme zůstat na západě, co chceme zůstat ve slušné společnosti," řekl Horáček. Poděkovali si za férové soupeření. Shodli se, že nyní Drahošovi "bude hůř". "Do půl hodiny na vás začnou ty ošklivé věci," řekl Horáček.

Horáček posléze dodal, že pokud by měl Drahoš zájem, bylo by dobré, aby ho ostatní kandidáti podpořili osobní přítomností. Drahoš řekl, že se určitě domluví. "Cením si té nabídky i toho, že jsou oba pánové tady. I toho, že mi svou podporu takto explicitně vyjadřují," poznamenal Drahoš.

Horáček řekl, že nepovažuje kampaň za skončenou, hodlá v ní pokračovat. Horáček s Hilšerem i Drahošem se shodli v tom, že je potřeba, aby na Hradě byl jiný prezident. "Potřebujeme změnu, potřebujeme naději, že v té společnosti zavládne pozitivní atmosféra, že se tady nebudeme urážet, budeme se respektovat, tolerovat a budeme si přát úspěch," řekl Hilšer.

Přítomnost protikandidátů Drahošovi příznivci přivítali bouřlivým potleskem.