"Úřadům se vzdali členové ozbrojené skupiny Gagik Agiazarjan a Aram Akopjan. Došlo také k přestřelce, při které byl zraněn jeden policista a také Pavel Manukjan a jeho syn Aram," řekl mluvčí. Pavel Manukjan podle médií celou skupinu vedl. Všichni zranění skončili na jednotce intenzivní péče.

"Ozbrojená skupina vzala jako rukojmí lékaře, kteří byli na přepadenou policejní stanici posláni, aby poskytli pomoc zraněným banditům," sdělila podle agentury AP policie v prohlášení.

Nicméně podle člena opoziční skupiny spojené s ozbrojenci, kterého citovala agentura AP, lékaři byli spíš jen požádáni, aby zůstali, než že by byli vzati jako rukojmí. "Chtěli pouze, aby tam doktoři zůstali a pomáhali zraněným," uvedl mluvčí.

Současně v Jerevanu na podporu povstalců demonstrovalo několik tisíc lidí, podle pořadatelů až 12.000. Desítky demonstrantů policie pozatýkala.

Policejní stanici v Jerevanu obsadila skupina ozbrojených útočníků spojená s radikální opozicí 17. července. Při útoku jednoho policistu zabili a čtyři zranili. Po týdnu propustili na svobodu všechna rukojmí, včetně zajatých policejních velitelů, nicméně na stanici zůstali a nadále požadovali osvobození opozičního předáka Žirajra Sefiljana, demisi prezidenta Serže Sargsjana a vytvoření nové vlády.

Sefiljan, k němuž se útočníci hlásí, stojí v čele opoziční skupiny, která podle analytiků nemá v zemi příliš velkou podporu. Bývalý vojenský velitel byl v červnu zadržen za nezákonné držení zbraní a podněcování nestability. Loni byl krátce zadržen kvůli pokusu o státní převrat, ale byl osvobozen. V roce 2006 byl zatčen a uvězněn na 18 měsíců kvůli výzvám k násilnému svržení vlády.