"Minimálně tři útočníci na motorce uprchli z místa činu po zavraždění 45letého muže sečnými zbraněmi," řekl velitel místní policie Hasan Rahmán.

K útoku došlo v okrsku jihozápadně od hlavního města Dháky, když oběť trhala květiny pro ranní modlitby poblíž chrámu, sdělil Rahmán. Muž na místě zemřel. Podle vyjádření vedoucího okrskového úřadu byli útočníky tři mladí lidé s mačetami.

Policie nemá žádnou přímou stopou k tomu, kdo stojí za posledním útokem, ale má podezření, že zodpovědné by mohly být militantní islámské skupiny, neboť způsob útoku odpovídá předešlým incidentům. Žádná skupina se však zatím k útoku nepřihlásila.

Podle agentury AP bylo během posledních dvou let v Bangladéši zavražděno při podobných útocích minimálně 18 lidí, včetně ateistických bloggerů, zahraničních rozvojových pracovníků a členů náboženských menšin. Policie provedla razii, která vedla k uvěznění přibližně 12.000 osob, většinou drobných zločinců a podporovatelů opozice.

K některým z uvedených útoků se přihlásil takzvaný Islámský stát, úřady ale popírají přítomnost této skupiny v Bangladéši.

Vláda premiérky Šajch Hasíny Vadžídové sdělila, že za útoky jsou odpovědné domácí skupiny, které chtějí v zemi vyvolat chaos.