Palba se podle Kyjeva soustředila na okolí Doněcku, zejména do obcí Opytne a Avdijivka. Postavení ukrajinských ozbrojených sil tam povstalci ostřelovali z granátometů, děl ráže 122 milimetrů a minometů. V Luhanské oblasti čelili ukrajinští vojáci palbě nepřítele u obce Stanycja Luhanska. Na mariupolském bojišti byl v noci na dnešek klid, uvádí armádní komuniké.

Povstalecký mluvčí Eduard Basurin podle zprávy agentury DAN naopak obvinil Kyjev z přípravy vojenských provokací, které mají být předehrou zahraniční intervence v Donbasu. "Rostoucí intenzita ostřelování ze strany armády, aktivizace diverzních skupin a přesun těžkých zbraní blíž k frontě možná svědčí o přípravě rozsáhlé operace," řekl Basurin. Cílem prý může být zapojení zahraničních vojenských sil, které Kyjev povolá pod záminkou mírové operace.

Ukrajina má v úmyslu pozvat na východ země mírové jednotky OSN nebo policejní síly Evropské unie, které by dohlížely na klid zbraní na linii fronty a kontrolovaly rusko-ukrajinskou hranici. Reakce na návrhy Kyjeva byla ale zatím v západních zemích vlažná. Moskva povolání mírotvorců odmítá a doporučuje posílení kontrolní mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.