Skupina Korn se v Česku představila již několikrát. Naposledy loni v létě, kdy jejich koncertem vyvrcholil v Tipsport Aréně na holešovickém výstavišti třetí ročník festivalu Aerodrome.

The Serenity of Suffering je dvanáctým studiovým albem Korn. Podle kytaristy Briana Welche je to nejtvrdší a nejintenzivnější deska kapely v posledních letech. Produkoval ji Nick Raskulinecz a Korn z ní zatím publikovali singl Rotting in Vain a skladbu Insane. Album vyšlo v několika formátech. K dispozici bude klasické CD, LP a rovněž limitovaná deluxe verze CD s dvěma bonusovými nahrávkami.

"V dnešní záplavě muziky je vzácná každá taková, u které dokážete bez problémů identifikovat autora. Pokud navíc nepotřebujete čekat na nástup zpěváka, protože je jasno po prvním hrábnutí do strun, je zřejmé, že máte tu čest s mimořádnou kapelou. Do skupiny vyvolených patří i průkopníci nu metalu Korn," napsal v recenzi na album v internetovém magazínu iReport hudební publicista Tomáš Rumler.

Kapela Korn vznikla v Kalifornii v roce 1993 a vybudovala si pověst jedné z nejprogresivnějších metalových kapel, na níž vyrostly desítky dalších pokračovatelů, například Slipknot nebo Disturbed. Celkem sedmkrát byla skupina nominována na cenu Grammy, dvakrát byla úspěšná. Za svou kariéru prodala více než 35 milionů alb.