Soudce Kevin Eide dnes během sotva čtvrthodinového slyšení jmenoval na žádost umělcovy sestry Tyky Nelsonové společnost Bremer Trust subjektem, který bude spravovat záležitosti spojené s Princovým majetkem. Zároveň prohlásil, že zmíněná společnost bude pátrat po tom, zda autor více než tří desítek alb zanechal poslední vůli. "Soud nezjistil, že závěť neexistuje, ale pouze to, že žádná dosud nebyla objevena," uvedl Eide podle agentury AP.

Uznávaný zpěvák a multiinstrumentalista zemřel nečekaně předminulý týden ve věku 57 let. Mezi jeho nemovitý majetek patří například nahrávací studia Paisley Park na předměstí Minneapolis, kde byl nalezen mrtev. Jen hodnotu tohoto komplexu a dalších nemovitostí ve státě Minnesota odhadují média na 27 milionů dolarů (650 milionů korun). Princovo jmění navíc výrazně vzrostlo bezprostředně po jeho smrti díky závratnému růstu prodeje nahrávek - jen za první tři dny se prodalo přes dva miliony písní a více než půl milionu alb.

Nejbližší zpěvákovou příbuznou je sestra Tyka, dalších pět příbuzných je mimo přímou linii. Podle vyjádření jejich advokátů mezi nimi nejsou žádné spory. I přesto bude podle právníků trvat velmi dlouho, než se podaří vyčíslit přesnou hodnotu majetku a rozdělit jej.