Zatímco prodeji fyzických nosičů vládnou tuzemští interpreti, v žebříčku alb největší tuzemské pobočky hudebního internetového obchodu na světě iTunes je Langerová až na osmém místě a do první desítky se dostala jen starší alba skupin Kryšof a Lucie.

V hitparádě IFPI Langerová odsunula na druhé místo album Davida Kollera ČeskosLOVEnsko. K zajímavé situaci došlo v čele žebříčku iTunes, kde vedoucí album Nevermind od skupiny Nirvana a v pořadí druhou novinku britské kapely Blur The Magic Whip od sebe dělí 24 let doby vzniku.

Celkové tržby z prodejů hudby se v ČR meziročně zvýšily o čtyři procenta na 453 milionů korun. Příjmy z prodeje nahrávek členských firem IFPI se meziročně zvýšily o sedm procent na 283 milionů korun, údaj zahrnuje fyzické i digitální prodeje. Samotné digitální prodeje vyskočily o 46 procent a jejich podíl na celkových prodejích tvoří 36 procent.

Softwarový internetový obchod s digitálními médii iTunes Store, který provozuje Apple, vznikl v roce 2003. Na českém trhu od roku 2013 působí další internetové hudební servisy Deezer, GooglePlay a Spotify.

Hitparáda IFPI

1. Aneta Langerová - Na Radosti

2. David Koller - ČeskosLOVEnsko

3. Nightwish - Endless Forms Most Beautiful

4. Chinaski - Rockfield

5. Michal Tučný - Legenda

6. Mark Knopfler - Tracker

7. Vojtěch Dyk - Deska

8. Jelen - Světlo ve tmě

9. Různí - Tři bratři

10. Rangers - Zlatá kolekce

iTunes

1. Nirvana - Nevermind

2. Blur - The Magic Whip

3. Různí - Beauty and the Beast: The Broadway Musical

4. Kryštof - Inzerát

5. Adele - 21

6. Tomáš Klus - Racek

7. Coldplay - Ghost Stories

8. Aneta Langerová - Na Radosti

9. Různí - Padesát odstínů šedi

10. Lucie - Best Of