Na akci se poprvé představí válečný reportér a zpravodaj České televize na Blízkém východě Jakub Szántó. V knize Za oponou války přibližuje své osobní zážitky. "Kniha není shrnutím mého pětiletého působení na Blízkém východě. Jedná se do určité míry vyprávění o válkách na východě, tedy i v bývalém postsovětském prostoru. Je to o přibližně dvaceti letech, kdy jsem měl tu možnost pobývat v místech, kde dochází k zásadním dějinným zvratům," řekl ČTK.

Čtvrtý díl série humoristických románů o "poslední aristokratce" nabídne v knize Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček. Pavel Kosatík v knize Jiný TGM podává plastický obraz Tomáše Gariggua Masaryka, v němž pojmenovává jeho imponující vlastnosti a polemicky se vyrovnává s jeho omyly. Vojenský historik Milan Jenčík v publikaci Zdivočelé Sudety přináší nejen popis bouřlivého roku 1938, ale nově se dívá i na související poválečné dozvuky.

Publikace Vzduch je naše moře, jejímiž autory jsou Václav Šorel, Michael Kocián a Petr Kolmann, mapuje komiksovou formou osudy lidí, kteří se zasloužili o rozvoj letectví. Klub vrahů od Pavla Renčína je thrillerem ukazujícím jak jednoduché rozbít vlastní život na střepy. Neboj se vrátit domů je název rozhovoru zakladatelky hospicového hnutí v Česku Marie Svatošové s Alešem Palánem. Ondřej Hübl v knize Hod mrtvou labutí nabízí příběh, v němž se operní pěvec a režisér Líbezný stane aktérem mezinárodního byznysu a politiky.

Světovou literaturu bude reprezentovat román Tíživá láska od spisovatelky píšící pod pseudonymem Elena Ferrante, autorky bestselleru Geniální přítelkyně, nebo rodinné drama Tiché lži s podtitulem Na každý slib jednou dojde britské spisovatelky Sarah Pinboroughové. Krvavá zima islandské spisovatelky Hildur Knútsdóttirové je dramatickým popisem přepadením Islandu podivnými vraždícími bytostmi z neznámých končin.

Knihu K otevřenému nebi její autor Antonio Iturbe pojal jako literární poctu pionýrům letectví Jeanu Mermozovi a Henrimu Guillaumetovi a autorovi Malého prince Antoinu de Saint-Exupérymu. Psychiatr a romanopisec Irvin D. Yalom napsal paměti s názvem Stávám se sám sebou. Americká autorka Abby Geniová zavede čtenáře v thrilleru Strážci světla do prostředí nebezpečných Farallonů. Putování lidským tělem od hlavy až k patě přináší výpravná obrazová encyklopedie Profesor Astrokocour: křížem krážem lidským tělem, jejímiž autory jsou britský popularizátor přírodních věd Dominic Walliman a výtvarník Ben Newman.

Velký knižní čtvrtek, který měl pomoci knihám a knihkupcům v době ekonomické krize, se postupně rozrostl na dvě opakování za rok.